torsdag, november 26, 2009

Om att ge till de som har mindre

Här finns ett projekt som heter "Giving Tree". Det funkar som så att vi inom min "bransch" kan anmäla barn som vi tror inte får möjlighet till en sådan jul vi andra tar för givet. Barnens namn, ålder och kön (M = male eller F = female) skrivs ner på en pappdekoration som hängs upp på någon av de stora granar som finns placerade här och där i stan. Alla som vill kan plocka ner ett av korten och sedan köpa en passande julklapp till barnet som man lämnar in på något av inlämningsställena.

Man blir inte nödvändigtvis lyckligare av en julklapp. Och även med denna julklapp kan julen bli en svår helg för många barn. Men för många föräldrar som jag arbetar med räcker inte pengarna till så mycket extra till barnen över jul. Att då få något man kan ge sina barn kan ge en skön känsla i magen och det bidrar jag gärna till. Så i veckan hämtade jag hem två pappdekorationer. Och i helgen ska jag och Gustav köpa presenter till Dylan 7 och Sean 2. Vi vet inget mer om dom, men vi ska nog hitta nåt som passar.
Hoppas du hittar nåt sätt att göra julen roligare för någon där du bor.

13 kommentarer:

egoistiska egon sa...

men åh vilken fin och bra och ENKEL sak att göra! har du hört om ngt liknande i sverige?

heffamamman sa...

Vilket toppenbra projekt! Nåt liknande skulle jag absolut också delta i med glädje. Det blir ju mera personligt då man har både namn och ålder på den man ger nåt till. Hoppas att jag snubblar över nån som jag kan ge en värmande jultanke till.

Mia sa...

Vikenfin och bra idé! Ni hittar säkrt någo fint. Kram!

pim sa...

vilken underbar grej :)

KARLAVAGNEN sa...

ÅH VILKEN BRA IDE! DETTA SKULLE JAG NAPPAT PÅ, GÄRNA EN PAR STYCKEN BARN!

Sussie sa...

Vilken fin grej. Det lär ska finnas nåt liknande inom Frälsningsarmen i Helsingfors, men jag råkade aldrig på det då jag bodde där.
Fler borde nappa på detta!

anna of sweden sa...

Himla bra idé. Här i USA är de ju duktiga på sådant. Vet en förskola i närheten där en av mammorna blev allvarligt sjuk. Då gjorde man precis samma sak. Hängde upp lappar i ett träd för den familjen.

Livet på Citronodlingen sa...

Vilken jättebra idé!

satja sa...

Åh Emma!Blev rörd av att läsa ditt inlägg.Vilken fin tanke och jag tycker att det är fint av dig att du delar med dig av detta. Innan jag lästa detta så pratade jag och Kamau om att vi skulle fira en alternativ jul(inte i år) och bjuda in barn men även vuxna som inte har någon att fira jul med. Man behöver ju inte gå så lång,det räcker med att fråga grannen i huset osv.För många är julen en glädjehögtid men det finns även så många människor som känner ångest,panik osv. Som du själv skriver så kan varken du eller jag ersätta föräldrar/paket, men man kanske kan få barnen att för en liten stund glömma deras problem och bara njuta av att vara barn . Jag gillar dig Emma och ditt sätt att vara och du levererar verkligen ett viktigt budskap!kram

Emmama sa...

Egon: SÅ bra! Vet inte om nåt liknande finns i Sverige. Känns ganska ickesvenskt men jag har kanske fel?

Heffamamman: Javisst är det bra! Du hittar säkert nåt bra sätt! :)

Mia: Ska se vad det kan bli, ska bli kul! :)

Sussie: Åh vad bra, det finns nån annan stans i alla fall. Får se till att det sprider sig till nästa jul tycker jag! :)

Pim: Japp!

Karlavagnen: VERKLIGEN! :)

Anna: Vad bra! Hemskt att inte alla har...

Helena och Anna: Gillar den också!

Satja: Du är snäll och du har ofta så fina tankar du också. Jag kommer ha den här lägenheten öppen för alla som vill komma i jul, man kan dela med sig av det man har. Alternativa jular är spännande!! Kram!

Saltistjejen sa...

Även här är de stora insamlingarna igång nu. Det är alltid så runt Holiday Season. Var på Barnes and Noble häromdagen och såg att man där kunde köpa böcker till barn. Man skulle ta en lapp med barnets namn olch ålder och sedan kunde man plocka upp en bok och köpa. Jag tönkte göra det men alla lapparna var faktiskt slut!!
Kram!

Eva Henriksson sa...

Vilken suverän idé. Jag minns en jul när min systers familj hade det mycket svårt. Då kom ett stort paket till barnen från Erikshjälpen!!!!Det glömmer vi aldrig.
Härlig idé. Jag ska tänka ut något bra. Kram

Emmama sa...

Saltis: Också en riktigt bra grej, vad bra att det finns sånt!

Eva: Vad fint att det finns också i Sverige. Kram!