tisdag, maj 29, 2012

Dagens sorg (?)



The Wiggles lägger av! I alla fall i sin ursprungsuppsättning. Oj så synd. För dom har ju inte alls drivit varenda förälder till vansinne alldeles för länge.

Dagens mod

Kollar här men tar ändå chansen och hänger ut tvätten. Dagens modigaste helt enkelt.

måndag, maj 28, 2012

Strandhelg

Hela helgen har varit ett enda långt strandbesök. Vi spenderade hela lördagseftermiddagen på Aberdeen Beach där vi bland annat grävde ner varann i sanden och åt mackor som smakade mest kyckling men också lite sand. Både det bästa och värsta med stränder måste väl vara all sand. Yee wizz.

Bild lånad från http://blog.veganfamily.co.uk/


Gustavs humor i ett nötskal. Ett ganska kul nötskal.


Vi cyklade hem och vann Eurovision, bara det! Gustav lyssnade på poängerna som delades ut och tyckte synd om Japan och Somalia som inte fick ett enda poäng.

På söndagen åkte vi till Stonehaven! Ett gäng på tre svenskor och fyra barn lekte på stranden, åt glass i hamnen och njöt av sommaren.


Bilder från Aberdeenshires hemsida

Hoppas alla njöt av den skotska sommaren. För nu verkar den vara slut.

Men vad jag gör det jag ska spendera nästan 4 veckor i Sverige i juli och augusti! För där skiner nästan alltid solen.

fredag, maj 25, 2012

Hotta Aberdeen


Det är en sån värme här - helt fantastiskt och ganska oaberdeenskt eftersom vi ofta har havsvinden som drar ner temperaturen. Men nu är det VARMT. Allt blommar och vi spenderar kvällarna i lekparken...


Igår var jag nere vid stranden hela eftermiddagen. Mjukglass, sand och doppade fötter. Det är livet det. Nu ska jag iväg och jobba långa passet men imorgon eftermiddag blir det strandliv igen...


onsdag, maj 23, 2012

Sanningen om ciggen

När M kom hem från en sväng på stan igår hade han med sig ett halvfullt cigarettpaket. Både jag och Gustav undrade hur det hamnat hos honom. Mannen som avskyr rök och förbannar rökare så ofta det finns möjlighet.

- Jag hittade det på gatan och ska ge till till O.

O är hans kompis som röker.

- Men det kan ju vara vad som helst, är du övertygad om att det är så smart och säkert, sa jag.

- Emma, I am sure you know smoking kills. How much worse can it get?

måndag, maj 21, 2012

Promenad- och kalassöndag!


I blåa tröjor mötte vi upp med vänner vid Hilton Treetops för en "sponsered walk" som det heter här. Helt fantastiskt väder och en härlig del av stan!



Johnstone Gardens är helt fantastiska och där hade vi aldrig varit förut. Lummigt och grönt, det blommar for fullt!



Mike var trollet under bron och ungarna SKREK av skräckblandad förtjusning!



Eddie försökte ordna upp barnen inför obligatoriska medalj- och diplomfotograferingen, det gick rätt bra.

Vidare till kalas - hurra för W, Gustavs alldeles speciella tjejkompis från klassen. Det var ett härligt klassiskt kalas i en helt ljuvlig trädgård hemma hos hennes mormor och morfar.


Flaggspel, sandlåda, gungor, gömt godis, lunch och fika...


Och så tårta. Vi kunde ha flyttat undan ölflaskan..

Nu har jag lämnat göllis i skolan och jag är LEDIG. Hemmafix står på schemat.

Glad måndag!

söndag, maj 20, 2012

Han är himma igen!

Nu är han hemma från äventyr, arbete och nöje i Kenya.

Visdomsordens kung.

Som alldeles nyss. M pratar historia och jag pratar om mat.

- "Have you heard of the magicians from Egypt, they are MY PEOPLE. I come from far and MY PEOPLE have travelled from Egypt to Kenya. We are Mbeere people. I come FROM FAR"

- "Ok, whatever. There is pasta in the fridge."

Promenad och kalas


Idag har vi en ganska fullspäckad dag! Hilton, som en av mina bästa vänner jobbar på, har anordnat en "sponsered walk" som vi ska delta i. Frukosten på hotellet efteråt lockade ungefär lika mycket som promenaden. Vi har fått blåa tröjor vi ska ha och solen skiner, gott!

Efteråt blir det kalas för Gustavs klasskompis Willow. Mycket rosa blir det. Som ni ser.

Ha sköna soliga söndagar!

lördag, maj 19, 2012

Kungligt pyssel


Idag har vi pysslat - kungligt! Eller egentligen drottningligt. Vi förbereder oss för Drottningens 60-jubileum. Ickemonarkisten i mig knyter näven i fickan och låter sonen göra kronor, flaggspel och annat fint. Snart har hon varit drottning i 60 år, det är ett tag det.





Min fina vän Judy.


Drottningen kom själv förbi på en kopp te. Hon är himla fin och mjuk. Mindre än jag trodde.



Kronresultat, vilken fin va?

Nu ska vi smaka nybakad banankaka och kolla lite på film innan G ska nattas. M är i London och tar nattbussen hem, imorgon får vi äntligen se honom igen!

fredag, maj 18, 2012

Om ilska

Vi stannade en extra stund på skolans lekplats efter hämtning igår. Även Gustavs kompis T var där. De lekte med Gustavs små Moshi Monstersgubbar. Dessvärre råkade T förstöra den ena. Gustav är så här arg:


"I will never ever ever gonna play with him again, for as long as i live. And when I die, I am not gonna lie next to him on the graveyard"


Ganska arg med andra ord. Men nu kör vi nya tag. Mot skolan!

torsdag, maj 17, 2012

En ganska vanlig dag


Var på möte i en extra grå del av staden idag. Det var så grått att det fick bli en bild. Men mötet var allt annat än grått, tänk vilka krafter det finns när människor går samman och gör bra saker tillsammans!


Gustav läste läxan länge och noga och kolla bara nedan vilka kommentarer som fanns i hans läxbok idag. Duktiga lilla unge! Borde läsning av böcker och enskilda ord går jättebra.



Herman var hungrig idag så jag matade honom med socker, mjöl och mjölk. Och den står kvar på min worktop, Herman dör om han kyls ner. Nu ska det bara röras om de närmsta 4 dagarna sen ska kakan in i ugnen. Surdegskaka in the making. To be continued.


tisdag, maj 15, 2012

Maximalism


Glöm minimalism. Glöm det strama vita. Tänk kaos. Välkommen till oss!

En sur Herman

Kan ni tänka er, vi har blivit med en Herman! Det är en surdegskaka som är som är lite som en vänskapskaka. Man får nämligen en burk med klägg av en kompis. Klägget ska sedan tas om hand i tio dagar. Vissa dagar ska man bara röra om i klägget och andra dagar ska man tillsätta tex mjöl, russin eller socker. På den tionde dagen ska grejen in i ugnen och det blir en ljuvlig mjuk fruktkaka av klägget. Som magi nästan!

Ni får nog följa med oss på Hermans resa litegrann.

Idag är vi på dag två och vi ser ut så här...



måndag, maj 14, 2012

En eftermiddag

Vi var på bibblan efter skolan. Lånade både nya böcker och nya filmer. Och spelade lite spel på en av datorerna. Och mamman somnade med en deckare i en skön fåtölj. Som det kan bli.





Sen promenerade vi hem och såg både den vackra katolska kyrkan på granngatan och hus och bilar och allt annat som hör en stad till.



Vi är bananodlarochpappafria denna och förra veckan. M är i Kenya och tittar till farmen och umgås med släkt och vänner. Livet utan visdomsord om bananer är lite ensamt faktiskt. Och jag har fått en nyvunnen respekt för alla ensamstående föräldrar, ojojoj!

Nu ska mamman sova. God natt.

torsdag, maj 03, 2012

God mor


Av Gustavs morsdagskort, som jag fick i mars på den mors dag man firar här, kan man utläsa att vi bor i ett oranget fängelse och att det Gustav älskar mig allra mest för är att jag ibland låter honom äta i vardagsrummet.