måndag, december 06, 2010

Julmiddag och fiskgryta

Hade goda vänner över på middag och gjorde riktigt god fiskgryta! Både jag och min kompis S har som mål att tömma våra frysar innan julen och då får vi ibland hitta på lite nya recept för att kunna laga det som redan finns hemma och utan att köpa en massa nytt. Fiskgryta gör jag ibland och just idag blev det med lite olika sorters fisk samt bland annat paprika, chili och vitlök. Oh så gott! Och när vi nu bor i Skottland gör vi som skottar gör. Till grytor serveras potatismos, alltid. Och det är så gott!

Vi gjorde massor av julpyssel också! Diverse saker till granen, girlanger och såna där flätade hjärtan man uppenbarligen gör på både förskolor i Sverige och Irland. Nu börjar det bli ordentligt juligt i vår lilla lägenhet vilket bådar gott inför vår jullunch vi har planerat med de närmsta kompisarna på söndag. Alla som vill får komma så länge de tar med nåt gott till jullunchsmörgåsbordet!


Nu: god bok i skön säng.

God natt!

5 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Himla mysigt! och super att göra eget pyssel! Way to go :)

Tack för tipset om böcker! Ska genast kolla!!

Millan sa...

Mmm ja absolut ska det vara mos till grytor!! Sarskilt nu pa vintern!

Hur har ni det dar ni ar? Ar ni helt insnoade? Har ar det rejalt kallt med dimma, frost och lite sno, men trafiken flytar i alla fall pa sa det star inte helt stilla.. an sa lange ;-).

Ps, ja angaende inlagget nedan sa alskar vi ocksa Gavin och Stacey! Sa roligt!! :-)

Anna, Fair and True sa...

Låter gott med mos till gryta!

Saltistjejen sa...

Härligt!!
:-)

Marianne sa...

Den grytan skulle jag gärna ha smakat. Och visst är det gott med mos, helst till fisk.

Hörde på nyheterna att det var snökaos i Skottland. Vi börjar bli vana nu men det är väl inte så vanligt hos er. Hoppas det finns snöskyfflar att köpa, här är dom slut överallt.

Kram