söndag, januari 23, 2011

Parklek och drama utanför fönstret

Nu när vi vet att varken mannen därinne eller huset tog skada är det väl ok att skriva om hur otroooooligt spännnande det var för Gustav när hela Aberdeens brandförsvar intog vår lilla gata idag. Det var så spännande och omöjligt att gå ifrån att lunchen intogs i fönsterbrädet. Om ni undrar varför han har en kökshandduk runt halsen så vill jag meddela att det är Supermans cape som han har runt halsen. Ingenting annat. När man springer riktigt snabbt så lyfter den.

När brandförsvaret lämnat gatan var det ok för Gustav att göra sig redo inför dagens utelek - Fitty Beach lekpark. Vi lekte och lekte och så vinkade vi till de stora färjorna och båtarna som kom till hamningången som ligger brevid parken. Till och med jag tycker det är kul när kaptenerna och alla ombord vinkar till alla de barn som står och vinkar åt dom längs kajen.

När det blev för kallt bjöd Judy hem oss på te. Hennes make hade den goda smaken att laga nåt av de godaste jag nånsin ätit - kyckling med en kokosmjölkgryta från hans hemland Jamaica! Efter massa mat och nästan lika mycket vin rundade vi av en jätteskön söndag med sagoläsning och pusskalas i Gustavs säng och där sover nu min fina lilla kille.
Jag rensar ur garderoben och all annan förvaring och försöker styra upp både vår lilla minisverigesemester 7-9 februari och Gustavs barnkalas... Vad är roligast... bio och sen lunch på typ Pizza Hut eller skattjakt och varmkorv i Duthie Park...? Detta återstår att bestämma men det lutar åt det sistnämnda. Och gärna ska ju då detta styras upp innan det blir maj med tanke på att barnet fyller år om exakt en månad! 23 februari är dagen det skedde! År 2006. Herregud, han är fem år och han börjar skolan i augusti. HERREGUD.

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Åååå vilken dramatik! tur att allt slutade lyckligt. Och skönt att veta att Superman stod och hade stenkoll IFALL han hade behövt rycka in!!! :-)
Himmel vad STOR han är nu Gustav!!!!! Ojojoj!
Fem år! jadu det måste firas! Ni får väl fråga vad han tycker verkar roligast?!
Kramar!!!!

Helena sa...

Klart att man måste kolla in vad som händer ordentligt!

Emmama sa...

Saltistjejen: Ja verkligen tur! Det var ett himla pådrag först så vi var lite oroliga men det verkar ha varit falsklarm, tack och lov! Han kan inte bestämma vad han helst vill utan har sagt att båda låter jättekul men vi kör nog på kalas i parken denna gången! :) Kram!

Helena: Precis! :) Kram!

Anonym sa...

Heeelt galet med ungarnas femårsdag. Här blir det första riktiga barnkalaset och jag är definitivt nervösast. Det är nu man vill ha en uppsjö clowner eller ansiktsmålare i bekantskapskretsen... Har i minnet när vi satt på ölkafeet (och drack cola) med våra magar inte långt ifrån duedate. Gustav står med som en av Leons första kompisar i sin bebisbok. Massor av kramar från oss.//Sara HD

Emmama sa...

Sara Hd: Jag har ännu att planera Gustavs kalas - paaaaniiiik! Minns såå när ni fikade - minns du att vi delade en punchrulle... :) Kramar!!