fredag, maj 06, 2011

Förstagångsgrej

Igår fick jag för första gången rösta här i Skottland! Det var såklart ett litet äventyr även om jag inte tycker det är lika lätt här att rösta på nåt bra som det är i Sverige. Jag menar, var är Håkan Juholt när man som bäst behöver honom?Jag hade en liten medhjälpare med mig och han fick höra mig mala och mala och mala om det OBEGRIPLIGA faktum att jag inte behövde visa legitimation! Det frågade om min adress och mitt namn, de kryssade för mig och sen var det fritt fram att rösta. Jag kunde varit vem som helst. S en skickat in min syrra eller nån från Glasgow som kunde hävdat att de var nån jag känner i området som jag vet inte ska rösta och så kunde de röstat i hennes ställe. Detta är vansinne och det skriker ju FUSK om det.

Nån annan som röstade igår? Och röstade ni för eller emot det nya systemet?

5 kommentarer:

em sa...

Ja men, då kan du ju gå tillbaka och rösta 10 gånger till med stulen identitet. Så att det blir som du vill, menar jag!
Margaretha

Saltistjejen sa...

MEN vad UNDERLIGT! ingen id????? Verkar ju helt galet att en röstning kan få gå till så!
Men kul att du nu får rösta där!
Kram!

Lala Bing sa...

Ta gärna en närmare titt på detta inlägg hos mig:)
http://lalabings.blogspot.com/2011/05/namnsmycken.html

Anna, Fair and True sa...

Kommer ihåg när jag röstade i valet 2002 tror jag det var. Som EU-medborgare har jag ju bara rätt att rösta i kommun- och regionval men de hade mig på parlamentsvalet i deras röstlängd. Så efter lite "nej, men jag ska bara rösta..." och "jo, men vi har dig här på..." så sa jag till slut "jaha, jag röstar väl i alla då" men efteråt fick jag lite dåligt samvete för det är ju egentligen fel.

Anonym sa...

Min karl hade inte med sig leg när det var val här i landet sist. "Men om jag intygar med mitt leg att han är han?" undrade jag (typ menade att jag går i borgen för att han är han). "Äsch, han kan få rösta ändå" tyckte de. Hallå?