söndag, oktober 16, 2011

Höstlovsutflykt

Vi åkte till Haddo House med några vänner i tisdags. Det är höstlov och då måste citykidsen slussas ut i skog och mark för att plocka kottar och mata änder vid dammar, ser ni. Så och vi. Och det blev en jättemysig dag!

Utanför huset, som tillhör di kunglige, ligger alla tiders hundar till de som bott i huset begravda. Det tyckte barnen var spännande...


Vi klättrade i träd och hittade "c-n" i gräset...

Vi hittade inte jätten som lämnat dessa fotspår men vi hittade massa annat fint...Och såklart fikade vi en massa, massa gött.

Nu är det helg och jag tar en kaffe till. Höstlovet varar en vecka till och får sin kulmen på fredag när vi åker till Dublin - tjoho! Gustav vet dock inte det ännu, det ska vara en hemlis nån dag till för att vänta många dagar på nåt så kul blir bara jobbigt för honom.

Trevliga söndagar alla!

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Wow vilken fin utflykt!!! Det är så härligt att göra sådana saker. Och du ni har verkligen fått höst nu ser jag. Främst på kläderna. Varm jacka och mössa. Jag längtar dit jag med, men denna helgen har det varit torrt iallafalll och vackert med sol. Det är skönt. Och lite svalare temperaturer.
Hoppas ni får ett fortsatt fint lov!
KRAM!

Anonym sa...

Topenutflykter gör ni alltid.
Härligt för Gustav och er alla.
Kram från Eva i Tyresö

Towe sa...

Ser ut som en helt underbar dag!

Anonym sa...

Här inne hade jag inte vart på ett tag märkte jag. Vilket super fint kort på Gustav och Mwaniki (felstavat?)! Mysigt att göra utflykter och barnen såg så nöjda ut :) kram på dig! /Hanna J

Supernova sa...

Hej Jag heter Emilie Sundbom och studerar etnologi C på Södertörns högskola i Huddinge lite utanför Stockholm.
Jag har själv bott i Spanien i tre år vilket ledde mig in på etnologistudier som handlar om kulturer.

Jag skall nu skriva min C- uppsats som handlar om identitets tillskrivelse hos svenskar om bor utomlands i andra länder i Europa.

Syftet för studien är att ta reda på hur svenskar tillskrivs alternativt tillskriver sig nationell tillhörighet och hur den förändrar sig i olika sociala situationer och gruppkonstellationer när de befinner sig i andra länder i Europa.

Jag ämnar undersöka om de ser sig som svenskar, skandinaver eller européer och ta reda på om identitetstillhörigheten skiftar beroende på vilka nationaliteter som representeras i situationen.

Jag vill undersöka om den nationella identitetstillhörigheten ändras beroende på vilket land eller vilken annan världsdel som representeras i sammanhanget. Jag ämnar också undersöka om den situationsbundna geografiska kunskapen, som tillgås i gruppen, är avgörande för den nationalitet som personerna identifierar sig med.

Problemområdet uppsatsen avser att beröra är identitetsskapande processer där människor av olika nationaliteter möts. Detta för att undersöka hur nationaliteten definieras eller ändras beroende på situationen och se hur det hanteras i vardagen. Jag avser också studera hur dessa personer identifierar sig med andra av samma nationalitet genom att komma från samma land.
Empirin avgränsas således till svenskar som bott utomlands en längre tid, med fokus på länder med i EU.
Jag skall studera om och hur den nya situationen förändrat vilken nationalitet eller regionalitet de identifierar sig med. Hur ser dem på sig själva och sin identitet i förhållande till det nationella? Har det påverkat dem på andra plan i den identitet de tillskriver sig själva eller andra tillskriver dem.

Jag hittade din blogg på bloggtoppen och tycker att det skulle vara intressant att intervjua dig eftersom du bor och arbetar på Sicilien och passar min informantprofil .

Intervjun skulle i så fall ske på skype och jag kommer skicka lite frågor som du kan tänka på innan det blir dags för intervjun. Jag skulle verkligen uppskatta ditt deltagande.


Med vänlig hälsning Emilie Sundbom
emilie.sundbom@gmail.com

Emmama sa...

Ja det var så mysigt! Hoppas göra nåt liknande snart igen med samma vänner!

Emelie: har mailat dig!

Supernova sa...

Hej!
Jag har mailat dig ang, vilken tid du kan bli intervjua.

Hör gärna av dig till mig:)

Med vänliga hälsningar
Emilie Suundbom