onsdag, mars 14, 2012

När jag läser detta undrar jag hur svenskar skulle klarat sig på de fem vab-dagar jag har rätt till per år....

6 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

De hade väl fått det att funka på något sätt som du gör! Men kan du vara hemma fler dagar om du måste, bara att du inte får betalt? Eller hur gör ni när G är sjuk? Nu jobbar ju du andra tider så det kanske löser sig? Det finns ju vänner och släkt men alla har det ju inte nära. Men när vi var små och det inte fanns VAB på mång sätt då var min mamma och pappa helt enkelt tvungna att köpa barnvaktstjänst. Har för mig att det var en s k hemsamarit från kommunen.

Katarina sa...

I min del av världen finns inte ens ordet eller begreppet. Så fem dagar kan framstå som en fin förmån för många att få vara hemma någon dag med sitt sjuka barn. Det är verkligen stor skillnad bara inom Europa när det gäller förmåner osv. Ha de bra.

Saltistjejen sa...

Haha eller med de NOLL vab-dagar som finns i detta landet!!!!!!!
Hm, helt ärligt fattar jag inte hur folk GÖR här? De med "riktiga" jobb alltså. Men vissa har ju nannys som de anlitar då barnen är sjuka. Och en del har eventuellt mor- eller farföräldrar. Men det ÄR tufft. Svenskar är bortskämda som klagar!!!! Tycker jag. Basta!

Sus sa...

Oj så olika det är... Jag har passerat 5 precis nu när jag ringde in om en spysjuk son.

Marianne sa...

Hej

Jag tittar bara in här på väg till Blåkulla. OK, det blev en liten omväg :o)

Glad Påsk på dig.

Weronica sa...

I Norge är det 12 dagar per förälder vad jag vill minnas. Och mer om man har ett barn med tex astma eller någon annan sjukdom.