måndag, juni 23, 2008

Ribbing strikes again

Fråga: Är det rätt av personal på arbetsförmedlingen att vara så djupt urringade att man kan se sex centimeter av deras bröst när de böjer sig fram över utbildningsbroschyrerna för att förklara vilka jobb som är bristyrken?

Svar: Nej.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Detta kräver ytterligare motivering! Förklara dig, kvinna!

Kram,

Hd

Anonym sa...

jag anser inte att det är okej att visa brösten oavsett arbetsplats/yrke!

Anonym sa...

Jag tycker det är ok att klä sig som man vill. Det är ju ens personlighet som framhävs i ens sätt att klä sig. Har man en dresscode på jobbet så ska den följas och får man inte visa 6cm av brösten enligt den så får man inte det.

It´s all about me sa...

Jag håller med Pernilla.

Anonym sa...

Jag håller med Emma, kan man inte framhäva sin personlighet på annat sätt än att visa sina bröst på sin arbetsplats, då bör man få hjälp med sin personlighetsstörning. Detta sagt med all respekt för andras åsikter. Kram till er alla, både med bröst och utan

Anonym sa...

Jag tycker att man kan gå klädd hur man vill privat men tycker verkligen at man ska tänka sig för vilka signaler man ger ut genom att visa mycket av sina bröst.Kan vara svårt att få respekt. Har reagerat mycket på detta själv. Tycker även att det är löjligt när gamla tanter vill se sååå unga ut genom att klä sig i för utmanande kläder. Självklart kan man bry sig men man behöver ju inte skämmas över sin ålder. Här är det lite negativ att bli gammal, vi måste ju ta tillvara deras visdom och lära oss och inte bara säga GUD vad dem är gammalmodiga!

Anonym sa...

Intressant att läsa.
Jag är nog av åsikten att man aldrig bör fokusera sin kritik mot den svagare i en redan otäckt ojämnlig samhällsstruktur. Att uppröras av att kvinnor (som jag utgår från att denna diskussion handlar om) oavsett yrkesposition klär sig utmamande är som att skjuta fattiga för att de stjäl mat. Världen förtrycker systematiskt kvinnor, ger dem en underordnad plats, exploaterar deras kroppar som sexobjekt och som barnmaskiner. Tillhör man en politisk grupp som befinner sig i opposition är mitt råd- angrip makten istället för offren.

Hd

Anonym sa...

...... men detta var väl ingen kvinnosaksfråga, herregud, man måste väl få kritisera kvinnor, jag är kvinna och jag tål kritik utan att känna mig som ett offer. Visa "bröstendiskussionen" är på en helt annan nivå och att jämföra det med kvinnoförtyck bl.a. är som att jämföra äppel och päron. Ha kläder på kroppen på arbetsplatsen och gå nakna hemma om ni vill, det är vars och ens ensak.

Anonym sa...

Visst var det en kvinnosaksfråga, det handlade kvinnor och det var en sakfråga. Man får kritisera vad man vill, även kvinnor, även om jag tycker att det är helt ointressant att diskutera deras eventuella urringning.För mig finns det ingenting som är vars och ens ensak- allt har vi människor gemensamt ansvar för. Det är vår viktigaste uppgift att få alla att förstå det. När vår syn på människan, dess uppgift och ansvar förändrats är kommentarer om kvinnors kroppar överflödiga. Jag längtar dit.

Hd

Anonym sa...

eftersom jag tycker att denna diskussion fullständigt har urartat väljer jag att ej kommentera ovanstående inlägg.....

Anonym sa...

Synd- diskussioner är viktiga.
Ha en bra dag!

Hd

Anonym sa...

Ja jag håller m Eva...man ska defenitivt inte klä sig i utmanande kläder på sin arbetsplats...helt oacceptablet tycker jag, det finns gränser för hur mycket man får visa. Jag tycker m att om man vill visa sina bröst så får man göra det hemma...Men inte på sin arbetsplats!!
A-L