lördag, juni 26, 2010

Aden country park

Igår var vi på utflykt med Gustavs förskola! Vi åkte till Aden Country Park som ligger utanför Mintlaw här i norra Skottland. Det var en helt fantastisk STOR park med en enorm lekplats, vandringsstigar och fina byggnader att titta på och picknicka bland. Förskolan bad om modiga "happy helpers" bland oss föräldrar så jag och två goda vänner var bland de som ställde upp och följde med. Det var barn barn barn överallt och när vi skulle passera ett vattendrag hade jag hjärtat i halsgropen. Men vi var lika många barn och vuxna på bussen hem som vi var på bussen dit. Inget spill alltså, toppen!
Här är det så mycket regler runt fotografering av barn att det blev nästan omöjligt att ta några bilder.. Man får tex bara ta bild på barn om ens eget barn är med på bilden. Inte ta bilder som är, eller skulle kunna uppfattas som, utmanande. Såklart. Inte ta bilder på barn som man senare laddar upp på internet. Skit också! Inte hela världen såklart och tanken är ju god, jag vet. MEN. Åh! Nu har jag bra bilder på Gustav med kompisar i kameran och på datorn men jag vågar inte visa dom här.
Lika bra att följa de regler som finns..

5 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Hej
Hittade din trevliga blogg och för att inte tappa bort dig har jag lagt in dig på min bloggsida så att dina blogginlägg alltid dyker upp. Kim

Saltistjejen sa...

Ja jag har förstått på Millans blogg att det är oerhört reglerat med bilder, adresser och allmän info ang barn och sådant i UK. Jag förstår tanken men tycker personligen det är ALLDELES för överdrivet. SÅ vanligt tror jag ändå itne att det är med internetbrott mot barn. Mycket handlar ju om eget sunt förnugt också. Den enda regel" jag själv har är att om jag fotar barn nära så vill jag fråga ok från föräldrarna innna jag lägger ut. men på långt håll eller med ryggen mot kameran tycker jag iten det spelar ngn större roll.
Ni vekrar iallafall haft en fin utflykt mde alla barnen! :-)
Kram!

Emmama sa...

Kim: Vad trevligt, välkommen hit! :)

Saltis: Ja det är FÖR MYCKET och man kan hamna i trubbel för saker som är absurda. Det vet jag av egen erfarenhet. Jag tänker som du och frågar alltid föräldrar om det är närbilder på barn och skulle inte lägga upp bilder på barn i bikini/ej klädda. MEN det var en jättebra dag och jag hoppas snart kunna åka tillbaka dit! :)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Det har blivit så i Sverige tydligen också. Man får inte ta foton på lucia, avslutningar osv. Trist att aldrig ha några foton från sina barns stora tillfällen :(

Emmama sa...

Anna: Åh, har det kommit dit också.. Verkligen tråkigt för EXTREMT få bilder som tas tas av fel anledningar..