torsdag, juni 24, 2010

Graduation - class of 2010


Idag var det avslutning på förskolan inför sommaren! Termin 4 (varje läsår har 4 terminer här) slutar andra juli och idag skulle de förskolebarn som börjar skolan i augusti firas av. Det har varit bestämt sedan länge att Gustav börjar först nästa år, trots att personalen menade att han var redo för skolan.. Rätt eller fel, jag tycker det är väldigt tidigt att börja ettan när man är 4 år... Eftersom Gustav har haft många lektioner med förskolegruppen var han ändå med också på årets avslutning.

PS. Kära barn. Det var jättekul att se er sjunga och uppträda idag. Ni är göllisar. Men. När ni kommer till ålderdomshemmet för att se mig och mina vänner sjunga och uppträda för er om en massa år ska jag se till att inte en enda av oss sitter stilla en enda sekund under fotograferingen. Vi kommer på förhand bestämt att vi alla ska titta åt olika håll heeeeela tiden. En av oss ska sitta så långt ifrån övriga gruppen att alla bilder ni tar på oss blir både snea och med konstiga proportitioner. Så ni vet. DS.

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj så de har sådana "högtidskläder" även när man slutar kindergarten!!!!
Haha gillar ditt PS också!
Nu hoppas vi det blir ett riktigt skönt sommarlov då.
Kramar!!

Helena sa...

ojoj, vilken fest :o)

heffamamman sa...

Hihi, vilka sötnosar. Glad midsommar! :)

morfar sa...

Det kommer att bli något stort av den grabben, på väg mot högre studier redan i 4-årsåldern. Bara inte mamma och pappa bromsar för mycket.

Emmama sa...

Saltis: Ja men det är bara på vissa dagis tror jag och bara som en kul grej.. :) Hoppas det blir en underbar sommar och blir det ens i närheten av senaste veckans väder så ska jag aldrig mer klaga på vädret! :) Kram!

Helena: Verkligen! :) Kram!

Heffamamman: Visst är dom! :) Detsamma till er! Kram!

Emmama sa...

Morfar: Haha! Vi har faktiskt fått endel frågor om varför vi "are holding him back" men jag tror ett års förskola till istället kommer lägga grund för en fantastiskt akademisk karriär.. ;) Kram!

Anna, Fair and True sa...

Här fick du ta foton alltså?

Jag tror nog att det är ett bra beslut angående skolan. De är så små vid 4 år och i England/Skottland/Wales är det ju verkligen skola också, inte lekskola så att säga. Dessutom visar alla studier att vid 11-årsåldern är svenska barn ikapp (och ibland om) brittiska barn fast att de svenska barnen "endast" gått i skola fyra år då mot de brittiska barnens sju år.

Emmama sa...

Anna: Här fick jag ta OM mitt barn var med och OM jag INTE publicerar det på nätet.. så jag ska nog ta bort detta inlägget..

Bra vad du skriver om skolstart, resonnerar på samma sätt!

Marianne sa...

Första klass när man är fyra år! Oj, ja det är tidigt. Men är undervisningen anpassad till det, eller är det disciplin som gäller då?

Kram!