söndag, april 17, 2011

Sommarsöndag

Den lilla flickan i rosa fick den sötast möjliga lillasystern förra fredagen. Det var fantastiskt att köpa en liten tjejpresent och att idag få överlämna den till våra goda vänner J och E och sedan sitta och fika och prata i deras trädgård med en 9 dagar gammal flicka som sov i min famn. Hon var ännu så där liten att hon låg i grodställning och jag höll henne så som Gustav alltid ville bli hållen. Vilka minnen!! Fast när han var så liten hette han ju ännu inte Gustav. Jag kämpade JÄRNET för att få alla (ja, det fanns ett helt gäng att övertyga kan jag meddela...) att gå med på att döpa honom till Tage så han gick under namnet Barnet tills han var 2 månader och typ 28 dagar. Då åkte namnvalspapprena in till Skattemyndigheten. Vi hade hittat ett namn vi var överend om. Och så slapp vi få böta, vilket man väl får göra om man inte anmäler ett namn de tre första månaderna.. Efter fikan tog vi med storesyrran och gick och jobbade vid kolonilotten nån timme. Barnen jobbade järnet med att skörda purjolökar från förra året och bananodlarn förberedde en bädd som vi imorgon ska så olika sorters spenat i. Själv såg jag till att lökar, morotsfrön och sockerärtor åkte i jorden. I den bästa av världar skulle jag gjort detta i mars men det har varit hektiska veckor. Bättre sent än aldrig. Bara det är fint och ordning och reda när pappa kommer och hälsar på i juni. Då ska dessutom en grill finnas på plats.


Gatan brevid vår kolonilott är ett vanligt stopp för både fågelskådare, delfinskådare (tyvärr inga delfiner i dag dock) och båtskådare. Aberdeens gigantiska hamn ligger just vänster om vad bilden visar och dagligen susar små fiskebåtar och stooooora färjor förbi. Vissa av båtarna / trålarna /förjorna är tydligen så ovanliga och speciella att båtälskare vängtar in dom och tar tillfället i akt att ta en bild.

Det var soligt och fint hela kvällen och det är så fint nu när alla träd slår ut.


Och Gustav är så söt när han nu sover.


8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vilken härlig helg! och visst är det skönt när våren äntligen är på gång. Mysigt med en kolonilott. Det hade jag gärna haft. :-)
Kram!!

Katarina sa...

Åh, vilken härlig helg ni verkar ha haft. Kul att få böka med er kolonilott! Ska bli roligt att se vad som kommer att växa där!

Kram

Helena sa...

Här i Italien måste man tydligen bestämma det direkt... Ingen betänketid alls... Tvillingmamman berättade att hon hade tänkt titta på barnen och sen bestämma vem som skulle heta det ena och vem som skulle heta det andra, men hon var tvungen att säga INNAN att det första barnet som kommer ut ska ha det namnet....

olgakatt sa...

Kolonilotter för stadsbor är en utmärkt företeelse! Såg en utställning om den i London för ett par år sedan. Lycka till med jordbruket!

Pappa sa...

När jag kommer i juni ser jag fram mot måltider bestående av egenhändigt odlade grönsaker, haggis, blodkorv och vita bönor. Det vattnas i munnen när jag tänker på detta.

Eva Henriksson sa...

Kul med koloni men lite svårt att hinna pyssla som man vill. Här är ännu för kallt så vi har inte börjat med gröda. Rätt som det är kommer frosten..... Kram från Tyresö

Emmama sa...

Saltistjejen: Tänk en kolonilott på Manhattan - det måste du försöka fixa ju! :) Kram!

Katarina: Japp, fortsättning följer - jag lovar! Kram!

Helena: Åh herregud! Hade det varit fallet här hade Gustav gått under namnet Barnet... ;) Kram!

Olgakatt: Ja visst är det - det är så kul också! Vi ska bygga lekstuga och grill nu i vår och hoppas kunna vara där massor i sommar! :) Kram!

Pappa: Ja och vi odlar faktiskt just haggis i en av bäddarna... ;) ;) Kram!

Eva: Verkligen, aldrig nog med tid! Vi har varit modiga och hoppas slippa frost... :) Kram!

Anna, Fair and True sa...

Såklart han är en Gustav och ingen Tage! ;)