tisdag, augusti 21, 2012

På strand och cykel


Sista veckan på sommarlovet gick Gustav på "Summer club" i den lilla kyrkan på vår gata. Ett gäng glada pensionärer öppnade sin kyrkas portar varje dag mellan halv tio och tolv för alla barn som ville pyssla, leka och ha kul! Gustav älskade det. I 28 år har kyrkan haft sin summer club årets sista sommarlovsvecka. För då har föräldrarna nära till sammanbrott och barnen är uttråkade och behöver öva på att komma upp i tid till skolan.

I lördags var det avslutning! Det fikades och lektes lekar. Tack och lov vann Gustav hoppasäcktävlingen. Det där med att inte vinna eller inte komma först är nämligen någonting vi ännu behöver öva ganska mycket på.


Det var VARMT i lördags och vi bestämde därför oss för att gå till stranden med min svenska kompis Rebecca och hennes gölliga son S! Vilken dag det blev! Bad, trummande på pålarna, glass och allt annat som hör till. Men jäklar vad mycket sand det finns på sandstränder! Det trillar ännu ut små korn från mina öron då och då.
Efteråt, snabbt besök på ASDA - ny skoluniform och nya skolskor skulle inhandlas. Check!

Söndagen spenderades på en cykel. För ett tag sen vann vi ett presentkort på en trerätterslunch med vin på Hilton och nu skulle den äntligen avnjutas. Jag hade googlat en cykelkarta för att hitta rätt och det gick ganska bra tills jag försökte vara lite kreativ. 23 minuter skulle turen ta. Det tog en och en halv timme. Men det var väl värt det!Efter parklek på vägen hem var det inte så mycket med nån av oss.


Idag var det skolstart igen! Det var härligt att höra historier om vad som hänt under lovet. Och mycket hade hänt, tänder var tappade och långt hår hade blivit ännu längre. Nu är livet litegrann som vanligt igen. Och det är nåt så himla himla fint med det där vanliga också...

1 kommentar:

Helena (Livet på Citronodlingen) sa...

Det där vanliga är ganska skönt faktiskt :)