lördag, februari 26, 2011

Svenskträff


Idag har vi inte bara flygit drake i Duthie Park utan också fått till en jättetrevlig träff med en svensk tjej och hennes son, personer vi inte träffat förrut. Vi fick kontakt via en svenskariskottland-grupp på facebook och det blev jättelyckat idag! Barnen lekte som om de känt varann i hundra år och vi mammor hade massor att prata om - det hoppas jag snart vi gör om!

När jag bodde i Malmö och Göteborg skulle det ju aldrig hänt att jag försökte få kontakt med folk från min hemregion men när det gäller att kunna träffa svenskar här i Skottland så är det superkul! Och det finns massor av prata om för man har de här typiska utlandssvensketankarna gemensamt.

Ni andra utlandssvenskar, har ni mycket / några svenska kompisar där ni bor?

9 kommentarer:

Helena sa...

ja, en och annan. Inte så många, men det räcker :o)

Emmama sa...

Ja precis. Jag hade en men nu har jag två. Kul att hålla igång svenskan och kunna prata om typ Pollygodis och om vad länderna kan lära av varann.. :)

Trillingnöten sa...

Visst är det kul att träffas när man har nåt gemensamt som att bo utomlands :)

Towe sa...

skämtar du, ser det ut sådär i Skottland nu? Jag trodde skottland var ett kallt land ;)
Jag hade mkt svenska kompisar i Bangkok!

K-L sa...

Vi har ett het litet gäng svenskar här nere i hos oss, och det är toppen. Vi har en liten bokklubb, träffas med barnen, går ut och äter och den 12 blir det melloträff. Hur mycket jag än försöker kan jag inte få spanjorerna att förstå tjusningen med Mello så det är tur att jag har mina svenska tjejer ;)

Vicky sa...

Japp, ett par, tre stycken. Hur trevliga italienarna än är så är det mina svenska kompisar som står mig närmast!

Emmama sa...

Trillingnöten: Ja det är riktigt kul! :)

Towe: Sorry, ingen snö sen jul och massa plusgrader och krokusar!

K-L: Visst är det nåt speciellt...:)

Vicky: Kul, bra för barnen också att höra mycket svenska!

Petra H sa...

Ha ha, när jag flyttade till Bryssel hade jag som princip att jag inte umgås med svenskar bara för att de är svenskar... I PUerto Rico var det annorlunda, kanske för att det var 1) så låååångt hemifrån 2) sååå ytterst få svenskar - tror att vi fick ihop 10 svenskar totalt! Det VAR himla kul att fira midsommar och kräftskiva i Karibien med svenskar och andra nationaliteter!
Jag HAR svenska vänner i Bryssel, dessutom en fd klasskamrat från förskolan och grundskolan (!!) men jag tycker nog fortfarande att det är roligast med en blandad umgängeskrets. Däremot kan jag tänka mig att det är annorlunda när man har barn och man vill att de ska kunna leka med andra svenska barn.
KRAM!

emelie sa...

min bästa kompis är svensk, sen jag har mest tyska kompisar. har en del svenska bekanta men de umgås jag sällan med.