lördag, mars 27, 2010

Delägare

Jag kom ganska oväntat, men mycket glädjande, att bli delägare av en kolonilott! Hur kul som helst. Jag pratar inte om nåt annat. Och jag drömmer om rabarberpajer, dill och nypotatis!Mwaniki väckte mig klockan 6 imorse och sa "time to go to work farmer". Jättekul. För när han var barn och dom hade en farm (vilket ju en kolonilott är...?!) så var dom uppe och jobbade på den klockan 6 på morgonen och de hade bara med lite vatten och inga skor. Så du kan ju tänka mig MALANDET när jag sådär vid tiotiden gav mig iväg mot min lilla lott med pannkakor, fruktsallad, kaffe och bullar i högsta hugg. För när han var barn hade dom ju ingen mat med sig ut. För dom skulle ut och jobba, inte äta. Mal, mal, dubbelmal.

Det blev en jättebra dag! Helt bananodlarfritt men med en av mina bästa vänner här, ett gullo var och så mycket fika med havsutsikt.

Lilla fina och bästa kompisen har här planterat morotsfrön och ruccolafrön. Mallgrodor, med all rätt!


Obegripligt nog kunde vi idag också gräva upp allt detta goda som planterades förra året! Det var riktigt kul och såklart hade vi purjolök i salladen nu ikväll.

Dagen fortsatte med sen lunch hos farmarvännerna och sen promenerade vi hem i solskenet. Föreslog nyss filmkväll för min lilla farmare men det ville han då verkligen inte vara med om. Så nu ska jag fixa kaffe och försöka hitta på nåt att göra för mig själv. Helt ok!

Happy saturdays!

14 kommentarer:

Sussie sa...

Kan ni PLANTERA redan? Fuskisar. Jag har grävt fram lite buskar så de inte ska knäckas av snötyngden. Vi har fortfarande drivor på 1,5 meter!!
Nej jag är inte alls avis *fnys*

Annelie sa...

KUL M LOTT!!! Ni kunde fått lite regn ( o vattna med) från Småland idag för vi har
minsann fått så de räcker o blir över + ÅSKA. Helt otroligt vad vädret växlar. I går va de minst 15 grader o vi fikade på balkongen!!!
:)

Emmama sa...

Sussie: Jamen alltså här är växter så tåliga att jag baxnar! Här har krokusarna växt i långt över en månad och det växer tulpaner i trädgårdarna i november. Fattar noll.. Men gillar det! :) Kram!

Annelie: Helt galet kul! :) Trist med regn, idag har vi haft sol hela dagen, har haft tvätt ute som torkade så fint så.. :) Kram!

Vicky sa...

Vad festligt att ni kunde skörda redan första arbetsdagen! Det bådar gott. Lycka till med farmandet :)

K-L sa...

Vad härligt med trädgårdsarbete. Här hemma hos oss har jag också börjat så smått, men jag är rädd för att om det går lika dåligt som förra året så blir det inte några stora skördar.

Petra H sa...

Så himla mysigt med kolonilott!! Jag är säker på att det kommer att bli riktigt härligt i vår / sommar att påta i jorden med småkillarna.
O är väldigt intresserad av att ha en odling när vi kommer tillbaka till Bryssel och vi hoppas på hus med trädgård, annars kolonilott... OM det finns, jag vet faktiskt inte!?
Jag är mer intresserad av bärbuskar och fruktträd än att odla grönsaker, och O vice versa - vilket är intressant eftersom han äter mer frukt än jag, och jag mer grönsaker!
KRAM och grattis!!

Marianne sa...

GRATTIS till farmen! Så mysigt att kunna påta ordentligt i jorden och få egna goda grönsaker. Och du har ju experthjälp i familjen om du skulle behöva några goda råd : D

Kramar!

Satja sa...

Kul Emma! Håller med Marianne, du har expertråd hemma. Din kära M kommer nog med ett och annat inlägg, men det är ju bara kul. Kram och lycka till Emma odlar....

Annika sa...

KUL med kolonin!!
Verkar grymt lovande med tanke på att ni redan nu kan skörda :-)
Mysigt.
Kram!

Emmama sa...

Vicky: Preciiis! Hoppas kunna vara självförsörjande i juli, haha! :) Kram!

K-L: Åhnej, gick det inget bra förra året? Trist! Får jag persilja och gräslök blir jag nöjd.. inser min nybörjarstatus. Kram!

Petra H: Åh det måste du ju kolla om det finns! Jag tycker det är ett superkul litet äventyr och Gustav är helt inne i detta och vill prova att odla möbler och sånt. Oj! Kram!

Marianne: Jodå, hans goda råd vimlar det av. Men min lilla bädd är ju SÅKLART ett skämt om man jämför med hans STORA IMPONERANDE farm. Du förstår ju! :D Kram!

Satja: Tack, så himla kul! Ska hålla er uppdaterade såklart! ;) Kram!

Annika: Verkligen! Kan min kompis så kan jag! Inatt kom dock SNÖ så jag tänker nu mycket på mina smö grödor.. undrar just om det klarar kylan. Kram!

Helena (Citronodlingen) sa...

Åh va roligt!

Min plats i solen sa...

Hej! Det låter som ni hade en helt underbar dag i odlandets tecken. :) Grattis till kolonilotten! :) Det är en speciell känsla det där att kunna skörda det man själv har sått. Smakar dessutom mycket godare. :) Man blir så stolt över sig själv över att man lyckas. :)
Här kan vi ännu inte stoppa ner något i marken men i fönsterna gror frön och tomatplantor, vattenmelon och basilika är redan långt på väg. Härligt! :)
Lycka till med era odlingar!
Kram Lotta

Anna, Fair and True sa...

Vad kul! Bra för barnen att förstå vad maten kommer ifrån också! I alla fall det vegetariska.

Emmama sa...

Helena: Superkul! :) Kram!

Lotta: Åh vad kul, en annan farmare! Får hålla varann uppdaterade på hur det går framöver, eller hur! :) Kram!

Anna: Precis, det är riktigt bra för dom. Och kul! :) Kram!