torsdag, juli 09, 2009

Koll på Gustav och bonjour

Milstones och när de uppfylldes...

Det har varit utvecklingssamtal på dagis på sistone. Föräldrarna bjöds på ost och vin (!!) och just Gustavs föräldrar fick veta att Gustav inte kan dela med sig vad gäller bilar, att Gustav har skapat flera starka vänskapsband, kan föra avancerade konversationer (jo, tack) och har god fantasi. Låter bra det. Min fina kille, så duktig! Efter sommarlovet börjar han pre school och på vårt fantastiska dagis anses det vara en bra ide att treochetthalvtåringarna börjar läsa franska en timme i veckan. Så snart är han fyrspråkig. Eller helt förvirrad av alla olika språk.
Efter nästa sommar börjar han skolan om vi inte flyr hem till Sverige för att undvika så tidig skolstart innan dess.. :) Skolan ligger på vår gata och kostymen är mörka byxor, vit pike och grå v-ringad tröja. Vad fin han kommer vara! Om vi inte flyr, som sagt.
Nu ska den här morsan sova för det var länge sen hon var så trött.. Kram och god natt!

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vad roligt med utvecklingssamtal där ni får veta lite mer om hur han utvecklats. Självklart har ni själva sett det också, men jag tycker det ska bli intressant att höra just om sådan som hur barnet har utvecklats i grupppen. Hur det är med andra barn. Det sert ju inte vi hemma. Precis som du skriver att ni fick vetga att G inte delar med sig av sina bilar och att han kan föra avancerade konversationer med de i sin omgivning. Sådant är intressant att få höra tycker jag.
Vårt utvecklingssamtal blev ju uppskjutet och än har vi inte fått någon ny tid. Men den kommer nog snart.
kram!!!

satja sa...

Instämmer med ovan. Tycker att det är jätteviktigt med utvecklingssamtal, då många barn är väldigt olika på förskolan och hemma.Tycker även att det är viktigt om det fins något som man ska prata om lite extra hemma då förskolan/hemmet måste vara ett samarbete och vi måste sträva åt samma mål.Kan inte förstå hur vissa föräldrar INTE kan vara intresserade av att höra hur det går för deras barn. Det MÅSTE man ha tid och intresse för!Hur ska vi annars kunna hjälpa dem om dem har några problem/uppmuntra dem när dem har gjort något bra!Vissa förskolor försöker "hoppa över" utvecklingsamtalen men det har man rätt till som förälder. En gång på hösten och en gång på våren.Ibland brukar personalen säga att det är "bara" till för dem som är intresserade, precis som om man skulle känna sig besvärlig om man skulle vilja ha ett!Ska kräva,gå och visa intresse så länge dem har det. Viktigt med föräldrar som bryr sig, det börjar från det dem är små.Det är närvarande föräldrar som bryr sig som barnen kommer minnas och INTE hur mycket leksaker dem har på sina rum!

It´s all about me sa...

Eller så åker ni till ett nytt land efter att han har lärt sig franska så att han blir femspråkig? :D Härlig feedback från utvecklingssamtalet!

Anonym sa...

Fly fly fly fly!!!!! Hejjja Sverige!

Hd

Jemayá sa...

Duktiga Gustav! Åh vad jag önskar att vårt dagis ens skulle ha liite av detta - har mest känts som en uppbevaringsplats...de gamla damerna (nära pensionsåldern) är inte precis entusiastiska och intresserade av vart och ett av barnen. Men till hösten ska de få en ny tjej dit, vilket de klagat över. Heheh. Ska berätta för dem hur de gör i skottland. kramar!

Emmama sa...

Saltistjejen: Precis! Jag är så nyfiken och tycker även att vi får mycket info om Gustav mellan de här samtalen. Det är heeelt fantastisk personal, kunde inte vara mer nöjd. Hoppas snart ert samtal blir av! :) Kram!

Satja: Önskar också att alla tog den tiden och visade intresset!! Vad kan vara viktigare...? Tid är verkligen det bästa man kan ge! :) Kram!

Itsallaboutme: Ja varför inte! :) Det vore ju nåt! :)

Hd: HAHA, kunde nästan ana att du tycker så! :) KRAM!

Jemaya: Oooh, det kan bli hårda bud för den nya tjejen kanske..? Hoppas hon tillför allt det som ni saknar nu! Kram!

Marianne sa...

Klart att Gustav är duktig! Han har väl bra föräldrar, asså! Och det där med bilarna är säkert bara en manlig grej, haha, han tränar på att ragga på brudarna : D

Franska, redan?

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Så franska också alltså? Verkar som en bra förskola! Men förstår dina tvivel angående skolstart om ett år. Redan i 11-årsåldern är svenska barn ikapp brittiska så det finns egentligen inga bevis på att skolstart vid 4 års ålder är bättre än vid 6. Funderar ni seriöst på att flytta till Sverige?

Emmama sa...

Marianne: Jodå, jag tar åt mig av äran! :) Jag gör mitt bästa! Och visst, barn ska ju hetsas till kunskap redan från 3årsåldern.. ;) Kram!

Anna: Jag är SÅ nöjd, det är jättebra på alla vis och för barn med bara ett språk är det toppen med ett språk till och jag tror inte Gustav kommer störas av det men ett fjärde språk är ju kanske väl mycket att kräva av honom..? Får se hur det blir. Ja vi drömmer om en framtid i Sverige, får se när det blir så! :) Kram!