onsdag, oktober 28, 2009

Det blir lätt så fel...

Åh vad roligt det var nyss när jag frågade Gustav, som satt vid TV´n vad han gjorde.

"I am washing TV".

Fick världens bästa dagishämtning idag. Personalen berättade att dagisfotona på Gustav gått jättebra att ta och så fick vi följe hem av min fina vän M och hennes son M, Gustavs bästis. Skön mörk höstkväll som följde en varm och solig dag. Barnen sprang och lekte bland löven. Och det är ju onsdag vilket innebar "sharing day" på dagis, alla barn hade med varsin leksak hemifrån som de sen lekte och delade med sig av hela dagen. Nu har vi käkat köttfärssås och makaroner och jag längtar mest till allt efter en kopp kaffe som ska följa diskandet och sagoläsandet..

Det är himla fint med vardag ändå. Jag är en vardagoman.

17 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Härligt!

egon sa...

vardagar är fiiiina. jag gillar!

Emmama sa...

Karlavagnen: JA, helt underbart!

Egon: Bästa som finns!

Pysen73 sa...

Jag håller med, särskilt när det har varit väldigt ovardagligt ett tag, då är det grymt skönt med lite vanlig vardag igen :o)

Eva Henriksson sa...

Verkligen bra. Tur för det är flest vardagar.
Själv jobbar jag nu med en ny sorts vardagar - pensionsvardagar. Tur att jag jobbar två halvdagar ännu så jag kan vänja mig successivt. Det känns i hela kroppen att tempot sjunker och det behövs för kroppen blir skröpligare. Det är njutbart att inte ha lektioner och schema hela dagarna. Det har jag haft 43 år som lärare i skolan! Jag kan läsa blogg eller somna om eller vara med barnbarnen. Bara att välja. Tänk på det.

heffamamman sa...

Vilket bra ord - sharing day! Jag jobbar ju på dagis i vanliga fall (med nystart nästa höst) och har således varit med om allehanda leksaksdagar. Vilket ofta leder till bråk då alla inte vill dela med sig eller BARA leka med kompisens leksak HELA tiden. Utan att nån annan ens får peta på saken. Sharing day säger ju precis vad det handlar om! Fast Dela-med-sig-dag låter inte lika snyggt. Jag får fundera ut en bra översättning lagom tills jobbstarten. ;-)

Vad mysigt med en skön vardag! Det är sådana dagar som man lever för. Kram från ett nordanvindskallt Finland

Emmama sa...

Pysen: Precis! Skönast är när det är mycket roligt men också vardag för är det bara vardag uppskattar man det inte för man behöver ju skillnader.. Kram!

Eva: Det låter verkligen härligt! :) Hur länge tänker du jobba litegrann? Kram!

Heffamamman: Javisst är det, men som du säger, det låter inte lika snyggt på svenska.. :) Finska då? ;) Hoppas du hittar ett bra passande ord! :) Ha en skön, kall, dag! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilken trevlig idé - sharing day!

Emmama sa...

Anna: Håller verkligen med! Och barnen älskar att få ta med nåt hemifrån som de kan leka med på dagis. :) Kram!

Eva Henriksson sa...

Tyvärr tillåts det nog inte så länge men jag hhar två krävande barnbarn varav en har autism så jag har uppgifter hemma också med en sorts specialundervisning.
Sharing day låter mycket bra...Dela-med-sig-dag får väl duga?
Kram

Emmama sa...

Eva: Ja precis, du har ett viktigt jobb också hemma med barnbarnen! Med en mormor/farmor som du gör de säkert viktiga framsteg i livet. Jag har jobbat mycket med autistiska vuxna och många av de hade mycket lite stöd som barn men gör stora framsteg senare i livet istället. Spännande att följa!

Hoppas du har en skön dag med lika mycket sol som vi har här. Kram!

pim sa...

fint med sharing day :)

Saltistjejen sa...

Haha jag är också en som gillar vardag. även om jag gillar icke-vardag också så är det VIKTIGT att vardagen känns bra! :-) Det är ju den man har mest hela tiden ju...
Kul med sharing day!
Kram!

Johanna Siljehagen sa...

Underbart svar! Skrattade gott!

Taina sa...

Mysig vardag med andra ord. Hahahaha "washing TV", gulle vännen.

Vilken bra grej med sharing day. DET skulle många barn behöva lära sig...

Kramen!

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Ja det är jag också! :)

Emmama sa...

Pim: Ja :)

Saltis: Precis, tänk om man bara levde för helgerna, som så många gör. Jag får ont i magen av alla som redan på måndagen börjar nedräkningen till fredagen.. Kram!

Johanna: Javisst var det! :)

Taina: Haha, ja ibland blir det lite fel... Hur bra de är på det här med sharing day är lite oklart men bra försök i alla fall.. :) Kram!

Träningslyckan: Bra!