fredag, oktober 02, 2009

Tankar mitt i natten

Bild fran movingfloor.se

Jobbar just nu natt pa mitt extrajobb och jag blir alltid lite extra filosofisk nar jag ar vaken sent pa kvallen eller mitt i natten. Hinner tanka pa allt som ar viktigt, hinner samla tankar over allt fran veckan. Tanker darfor pa goda vanner, fina lilla G (som i Gullot) som nu frisknat till sa han ska ga till dagis imorgon och pa att jag maste rensa i koksskapen, snarast. Tanker pa mina jordgubbsplantor och alla baby elephants som jag fatt i gava denna veckan. Pa att jag maste komma ihag att posta "Good Luck"-kortet till Gustavs kusin Junior imorgon, han gar pa internatskola just utanfor Nairobi och har sina tentor nasta manad och kan behova lite lyckonskningar infor det. Pa ett sa rorande samtal jag hade med en god van i mandags kvall - som slutade med att vi bada grat for att livet varit sa hart mot en person som statt (en person i da-tid sa att saga, tyvarr, mycket tragiskt) min van nara. Pa att jag postade ett riktigt snigelbrev till en gammal van igar och att jag ska ringa en annan i helgen och fa lite skvaller hemifran. Tanker pa att jag och Gustav ska pa internationella marknaden i Aberdeen denna helgen och kopa gott brod och nat gott till lunch. Pa att vi kanske ocksa gar pa bio pa sondag om lillot kanner for det. Annars ska vi bara mysa hemma, gora parlplattor och parlarmband. Gora scones till eftermiddagsfikat, ga till lekplatsen och kopa lite krukvaxter pa homebase. Vi kanske hinner alltihop. Tanker pa att jag i helgen pratade med Edith, kvinnan som skoter var farm och som nar vi var i Kenya bjod pa den godaste kyckling jag nansin atit ("now you know where chicken come from", sa Mwaniki da, "they come from faaaarms and not from Ica". Ah verkligen?!). Och sa funderar jag pa vad jag ska kopa till min lillasyster i fodelsedagspresent och pa vad vi ska kopa i hejdapresent till N, min narmsta chef som sagt upp sig och pa vinst och forlust flyttar till Thailand sa fort hon och hennes man far salt sin lagenhet. Jag tanker pa L (eller M egentligen) som inte tycker livet kanns sa kul just nu och pa att jag aker till London med barnen pa jobbet om bara 10 dagar (och har tusen saker kvar att fixa infor detta - iiiiih - bara detta med att barnen och jag sjalv kommer vara hungriga massor av ganger bada dagarna, vad gooooor vi?). Pa att min svager kommer och halsar pa snart och att mina foraldrar och min syster kommer strax darefter. Pa att det blir en skotsk jul i ar och att det ska bli mysigt.


Sant tanker jag pa en stund mitt i natten idag. Du da? Vad har du i huvudet idag?

12 kommentarer:

K-L sa...

Det var inte lite som rörde sig i ditt huvud så där mitt i natten.

I mitt huvud i dag finns en hel del planerande för att få ihop alla dagen aktiviteter. Men jag tänker också på min vän som vakar vid sin döende systers sida samtidigt som hans fru väntar deras första barn. Ibland känns livet riktigt orättvist.

Eva Henriksson sa...

Å vad du skriver mänskligt och varmt!
Precis så här kan tankarna fara på natten.
just nu är det bara Husbilsinbrottet i dotterns bil i natt som rör sig. Mycket förstört och stora skador. Barnen upprörda och ledsna.
Dottern med make har ringt polis för.bolag m.mm.Kränkta. Usch!

Cecilia/svengland sa...

I LOndon behöver ni ju inte direkt gå hungriga!!!! Här finnns ju miljontals cafeer etc..vill du ha tips så hör bara av dig! :-)

KARLAVAGNEN sa...

TGIF! That's it! ;-)

Utlandsmamman sa...

På att efter att ha varit ute igår är jag trött och det får inte plats så många tankar i lilla huvudet :)

heffamamman sa...

Det var en himla massa tankar klockan två missinassen. Fast då jag tänker efter så är det ofta så att det snurrar en massa tankar i huvudet om man råkar vara vaken just vid den tiden. Ibland faktiskt riktigt goda idéer så man borde ha papper och penna bredvid sängen och skriva ner dem. För på morgonen är ju allt puts väck. Ajaj, vad många fina funderingar som har gått förlorade den vägen. ;)

Nu finns annars ett stilprov inne hos Heffaklumpen. 1986 års kråkfötter versus lite snyggare 2009 tappning. Jag antar att du sussar halva dagen sen efter en sådan sen jobbtur?

Emmama sa...

K-L: Usch ja, det orättvisa livet, mot vissa är det så HÅRT. Hoppas ni får en skön helg även om detta finns i tankarna. Kram!

Eva: Tack, det värmer! Så fruktansvärt med inbrottet, hoppas polisen hittar de skyldiga. Kram!

Cecilia: Haha, nej vi kommer inte vara hungriga men barn är ju hungriga massa olika tider och sen måste de kissa och ringa mamma och fixa med mobilerna, du vet. Ska verkligen hålla det i tanken, att du kan London bra! Kram!

Karlavagnen: Yes, skön känsla! :)

Utlandsmamman: Ohh, så du har varit ute och slarvat! Skööönt! Hoppas du mår bra idag! :)

Heffamamman: Precis, man skulle ha penna och papper vid sängen, det vetisjutton om jag inte ska börja med.. Oooh, måste kolla handstilsprov genast! Kram!

Taina sa...

Efter att ha läst det här så kan jag inte tänka alls! Oj vad det snurrar nu. Men jag återkommer om mina tankar efter mitt besök till den öde ön...

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Oj, vad många grejer! Just nu tänker jag mest på kvällens Michael Jackson-fest på ambassaden (det kommer kanske 300 pers!) som nog blir jättekul men just nu är jag trött och håller på att bli förkyld tror jag så egentligen hade jag nog bara velat vara hemma. Men tänker sedan på att annars är hela helgen oplanerad och lugn förutom att jag vill fixa lite hemma, t ex gå ner i källaren med alla sommarkläderna och hämta upp höst- och vinterkläderna, och åka till Plantagen för att köpa frostvana blommor till balkongen och plantera dessa. Och att förutom detta har vi bara middag hos Peters föräldrar på söndag kväll att gå på.

Kram :)

Petra H sa...

Åh, vilka härliga tankar och funderingar mitt i natten! Vad tänker jag på? Att jag måste stryka (blä) och ska ha spansklektion om en halvtimme, att jag är sååå seg idag (efter heldagsutflykt igår med l'Alliance Francaise), att jag borde svara på Spanglishkommentarerna på min blogg och lägga ut ett nytt inlägg, och att det är HELG imorgon så O och jag kan sova läääänge, tillsammans!
Stor kram!

Emmama sa...

Taina: Du tog med himla bra sällskap tycker jag! Henne man ofta glömmer.. :) Kram och trevlig fortsatt helg! Kram!

Anna: Kul helg, jag äääälskar plantagen! Hoppas vi kommer kunna läsa om festen sen, låter riktigt kul! Och att runda av med att bli bjuden på en god söndagmiddag = YES! Önskar jag fick en god middag imorgon också men ingen inbjudan ännu i alla fall.. Kram!

Petra: Hoppas det blev en skön lång morgon imorse! :) Strykningen hade jag gärna hjälpt dig med om jag bara kunde.. :) Ska kolla dina svar på kommentarerna nu! Kram!

Anonym sa...

Härligt att läsa om dessa planer, tankar och händelser. Kram Hanna J