söndag, oktober 25, 2009

Roliga helger!

Senaste helgerna har vi varit på diverse roligheter! Bion som jag berättat om var ju en succe så det blir snart igen, tänkte se "Up" nästa helg för den verkar så söt som bara en disneyfilm kan vara.

Förutom det så hade Gustavs dagiskompisar M och J gemensamt barnkalas nyligen. Hoppborgen fick testas också av vuxna, YES, och barnen kunde också glädjas över den mest proppfulla Piñata jag nånsin sett! Det fullkomligt rasade ut godis och presenter när vi till slut fick hål på den! Det var ett riktigt roligt kalas och det fick mig att fundera lite över Gustavs nästa kalas.. Som visserligen är om 4 månader men ändå. Vi bor för litet för att ha det hemma så det är nog hög tid att börja kolla runt eftersom mycket bokas måååånga månader i förskott...

Och igår var morsan här ute och svirade lite eftersom en kollega på mitt extrajobb, Jacqueline, hade sin möhippa med 80-talstema. Hon hade bokat in oss alla på en GALET rolig mexikansk restaurang och sen blev det en never ending pubrunda efter det. Riktigt roligt! Om en månad är det bröllopsdags, det blir förhoppningsvis minst lika roligt! :)
Här kan ni se lite av de gullegrisar jag har runt omkring mig i mitt liv här.
Nu har jag lite grejer att fixa med, ska göra en mathemkörningsbeställning, beställa en laddning julklappsböcker till G och hans kompisar från Bokus och skriva önskelista till sverigebesökarna, det vill säga mamma, pappa och min syster, som kommer om mindre än två veckor, jippi! Pepparkaksdeg, färsk jäst och ansjovis till julens "Jansson" måste fraktas hit ser ni.. :) Den enda ansjovis jag hittat här ligger i olja och smakar absolut ingenting. Ingenting. Jag vill ha i spaaaad!
Hoppas ni alla haft sköna och roliga helger! Snart ny vecka, nu kör vi så det ryker! Jag har så mycket att göra på jobbet att jag för mig egen hälsas skull inte borde tänka på det på en ledig söndag men det är svårt...

17 kommentarer:

It´s all about me sa...

Roliga händelser, och kul att du får Sverigebesök så snart!

Något jag aldrig har fattat är varför man har ansjois i Janssons. Vet att det är själva grejjen, men det är ju så mycket godare utan. Svensk julmat för mig är... potatis och sallad, möjligtvis ost - inget annat gillas. Tough!

Ps. Jag vill också se "UP", den verkar ju skitsöt!

Emmama sa...

Itsallaboutme: Javisst är det konstigt att man har ansjovis i när det ÄR godare utan..? :D Handlar väl snarare om tycke och smak... Och gillar man inte ansjovis i så gillar man ju inte janssons helt enkelt. För mig är svensk julmat en viktig tradition för mig och det finns mycket av det traditionella som jag verkligen tycker är supergott. Det andra undviker jag bara men just nu kan jag inte komma på nåt som jag verkligen inte gillar.. inte av det vi bruka ha i alla fall. Längtar mycket efter svensk julmat nu! :)

Vi får återkomma när vi sett filmen! :)

Saltistjejen sa...

Vilken rolig helg!!!!!! Kul att både du och G fått vra på festilgheter! :-)
Vi hade också en jättebra helg. och nu verkar E frisk också vilkt känns övermåttan bra!
Stor kram!

Emmama sa...

Saltistjejen: Riktigt kul ja! :) Skönt att lilla E frisknat till, det är så läskigt när de är sjuka! Ha nu en skön vecka! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Låter som roliga helger!
Men är det inte egentligen lite synd att barnkalas bara blir mer avancerade och avancerade? Hur många gäster ska ni ha eftersom de inte får plats?! Men du kanske menar att ett hopptorn inte får plats i er lägenhet? ;)

Lite intressant att den blivande bruden själv bjuder in till hippa. Själv gillar jag nog den svenska traditionen att bli överraskad bättre! :)

Anna, Fair and True sa...

Så ni ska fira jul i Skottland förresten?

Emmama sa...

Anna: Jo, barnkalasen här är lite mer grandiosa än hemma. OCH, här är alla föräldrar också med så 10 barn + kanske 15 föräldrar kommer inte gå in i denna tvåan.. :) Känns dessutom skönt att slippa städning och såna saker.. Funderar på att ha det på samma stället som detta kalaset så jag slipper köpa en egen hoppborg, haha! Och ja, det blir jul i Aberdeen i år. Jag jobbar juldagen och hoppas kunna åka hem till nyår och stanna två veckor i januari istället, det funkar det också! :) Blir säkert en extra julafton i januari på det sättet, alltid mysigt! Vad har ni för julplaner?

Ja, möhippor har inga överraskningsmoment här och det känns lite ovant.. men det var kul! :)

Kram!

Linda sa...

Har du ingen bild på dig, utklädd på möhippan? :) Hoppas allt är bra med er! Kramis

Marianne sa...

Glöm inte att beställa filidutter! Fast det kanske ingår i den automatiska beställningslistan?

Kram!

Emmama sa...

Linda: Jag var inte en av de utklädda.. Riktigt så roligt ska vi inte ha det.. ;) Kram!

Marianne: Det är en sån sak de fattar ändå tror jag.. ;) Ska skriva en ordentlig önskelista till dom och filidutter kommer ingå! :) Kram!

Eva Hernriksson sa...

Barnkalasen här blir också ofta dyra och stora. Simhallen hörde jag senast ordnar allt!!!Påsar och hamburgare och allt. Konstigt tycker jag. Det blir ju lätt värre och värre förväntningar!
Hos mina barnbarn snurrar de flaskan och de sitter alla på golvet och den som flaskan pekar på lmnar sitt paket och födelsedagsbarnet öppnar.
Förr slets det upp vid dörren. Nu tar man det lugnt.Mycket bättre.Kram

Lia sa...

Emma, så himla fin din nya blogg layout är! Blir riktigt glad av den gröna pigga färgen. Nu finns jag på bägge ställena och hoppas att aldrig mer behöva vara utan mitt älskade internet. Kram så länge, så ska jag läsa ikapp mig här på bloggen =)

Emmama sa...

Lia: Tack! :) Hoppas snart du får även skype och de andra att funka som du vill. Ska bli jätteroligt att läsa om ditt liv i Norge! Kram!

Anonym sa...

Mina föräldrar tog med sig massa hallonsoda och punschpraliner när dom kom över senast :)

Fast färskjäst kan man faktisk få tag på här, man får gå och fråga i bageriavdelningen efter fresh yeast - för dom använder ju det där. Då får man som oftast en stor påse med jäst, och ofta helt gratis. Det gör jag på Tesco ute i Danestone i allafall, fast har hört att det funkar på Asda också :)

Anna, Fair and True sa...

Just ja, minns att du skrev tidigare att du skulle jobba i jul. Vet inte alls hur vi ska fira ännu. Tror att vi gör som vanligt, dvs firar på varsitt håll. Men sedan på juldagen kommer jag med till Peters familj och på annandagen kommer han till min.

Emmama sa...

Piggelinns: Punschisar ar ju nat av det godaste som finns! Och punschrullar, ojojoj!! :) Vi borde fixa en svennefika nan dag tycker jag! Kram!

Anna: Later som en bra deal, tills ni far barn i alla fall... ;) Kram!

Anna, Fair and True sa...

Nu ska vi ändå fira ihop faktiskt. Jag åker till mina vänner redan den 23:e efter jobbet och Peter kommer kring Kalle Anka på julafton (innan dess äter han lunch med sin familj och sin gudfar). Seda firar vi hos min familj fram till juldagens kväll då vi åker till Peters familj för att äta juldagsmiddag. Så nu vet du det! :)