torsdag, april 22, 2010

Äntligen!

Igår var det ny "Parent´s night" på Gustavs förskola. Ni minns kanske att vi fick påbackning sist för Gustav kunde, VE OCH FASA, inte alltid skillnaden mellan kvadrat och rektangel. Så det tyckte Miss Anna att vi skulle öva på hemma. Nu var han dock very good vad gällde att känna igen former. Han har mycket kompisar, är very confident, älskar att sjunga (jotack, det vissste ju vi redan).

Så, timmar av ältande och övande på vad som är en kvadrat och vad som är en rektangel, VARJE KVÄLL, har alltså paid off. Zzz. Hurra!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, det är otroligt hur olika kraven är. Här nöjer dagispersonalen sig med att barnen i alla fall försöker att inte bita öronen av varandra typ. ;-)

Trillingnöten sa...

Ja, han får ju iiinte hamna efter liksom! Lär han sig det inte nu kommer han aldrig att lära sig det :p Han kommer att vara 40 och inte fatta vad en rektangel och kvadrat är! hehe

Petra H sa...

Stackars G, det finns väl viktigare saker att kunna här i livet? Jag kör oftast med fyrkant som ju täcker in båda formerna ;-)
Kram!

Helena (Citronodlingen) sa...

Men vilken himla tur då! ;o)

Saltistjejen sa...

Hurra! Men visst kan jag hlla med om att det ibland är lite fåniga "krav" på vad de ska kunna barnen. Tror inte jag ahde ngn som ehlst aning om vad skillnaden mellan en kvadrat o en fyrkant var när jag vat i Gustavs ålder.

Marianne sa...

Underliga detaljer att hänga upp sig på! Jisses. Det är väl inte det viktiga. Ja, ja, nu kan han det också.

Kram!

Vicky sa...

Ja, det var ju för väl att han fixar det nu!

Jag börjar nedmonteringen imorgon så du kan förvänta dig att det anländer ett styck IKEA varuhus till Aberdeen inom den närmsta tiden ;)

Emmama sa...

Isflaket: Haha, låter som en mer rimlig önskan! ;) Kram!

Trillingnöten: EXAKT, det blir ju inget av en person som inte tiiiidigt, tiiidigt visste denna skillnaden! ;) Kram!

Petra: Precis, smartare! Kan förstå att det är viktig att man kollar så att barn upplever skillnader mellan typ en cirkel och en rektangel men att uppmuntra till att ÖVA på det hemma, nejnejnej. Vi har således inte övat en sekund på detta om nu någon inte förstod min sarkasm.. ;) Kram!

Helena: Jaaaa, prisa Gud vad skönt det känns! :D Kram!

Saltis: Inte jag heller! M vägrar gå på kvartsamtalen eftersom han tycker det är för höga krav på barnen. Jag går med på det mesta som leks fram, dvs att man leker man kunskap, men tycker INTE att småbarn ska hetsas till att lära sig den här typen av saker. Kram!

Marianne: Precis, nu kan han det också men det är inte min förtjänst... ;) Kram!

Vicky: För väl ja! Hurra! Jag fixar LÄTT att montera ihop det, tänker mig att ha det nära vår lägenhet. Kom och hälsa på sen när det är klart, ok? :) Kram!

satja sa...

Håller med många andra här. Det är kul att uppmuntra barn om dem själva är intresserade men annars känns det bara stressigt. Känns om att dem kommer få nog av den varan när dem blir äldre(stress)Låt dem få vara barn, den tiden kommer aldrig tillbaka! Ha en bra helg....Kram

Emmama sa...

Satja: Precis, vem ÖVAR sånt med ett liten barn. Verkar onödigt och stressande. Hoppas ni har det bra och att killarna har med mycket fint hem nu i veckan.. Kram!!

Camilla Toniolo sa...

Men sådan OERHÖRD tur att det lossnade! Och tur att han har pedagoger som vet att fokusera på det som är mriktigt viktigt! ;-)

Emmama sa...

Camilla: Men PRECIS, det blir ju inget av honom annars! Grr.. Kram!