onsdag, april 28, 2010

Valupptakt och skit också


Min fackförening tycker öppet att Labour är det enda rätta

Det drar ihop sig nu! Valet här är nästa torsdag och eftersom den här utländskan helt missuppfattat hur man registrerar sig har jag gjort fel och kommer inte kunna rösta. Så nära en katastrof man kan komma för mig. Och vansinnigt klantigt och dumt. Har jag rätt till en röst vill jag utnyttja den. Men nu kan jag inte det. Det känns tråkigt.

Några jag inte tänkt rösta på är BNP som är Storbritanniens svar på Sverigedemokraterna. Idag fick jag deras lilla flyer och den blir jättebra att rengöra mellan tänderna med. Så den fyller faktiskt en liten funktion. För väl. Killen på lappen bakom tillhör SNP som är det parti som vill att Skottland slår sig fri från England och Wales och blir en egen självständig stat. Här i Aberdeen ser man att en hel del hushåll med hans partis symbol i fönstret (ska ta bilder imorgon och visa eftersom detta är ett vanligt sätt att visa tillhörighet här) och det ska bli jättespännande att se hur det går...


"Our Gordon" som nuvarande premiärministern kallas av de som gillar honom har idag gjort en tundertabbe som jag personligen hoppas inte kommer få några större konsekvenser. Urklantigt att glömma att man fortfarande har en mikrofon på sig och prata illa om den väljare man just haft en liten informell debatt med. Ojojoj. Men hejja honom ändå!

Nu: fruktsallad, tvättvikning och lite TVslapp.

10 kommentarer:

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej,

Oj så skoj när det ramlar in kommentarer från nya trevliga bekantskaper, och nu du från långt i norr... Aberdeen, det är Skottland på riktigt, det!?! ;-D

Gissar att vi skulle kunna utbyta en del svengelska erfarenheter, för hur vi än gör är vi ju svenskar i en engelsk kultur...

Tack för din hälsning - skoj att hitta till dig!
Varma hälsningar, Helena

Saltistjejen sa...

Ja du valtider är ju inte alltid så "snyggt" om man säger så. Politiker har ju tyvärr en viss förmåga att ibland lyckas att säga eller göra saker som inte är sådär superfördelaktigt.
Spännande är det iallall men jag ska erkänna att jag är ganska dåligt insatt i ert val...
Kram!

Millan sa...

Jag ar riktigt trott pa den har valdebatten nu och haller med dig om dundertabben. Hoppas den inte gor allt for mycket skada. Otroligt klumpigt men ocksa formodligen nagot som vem som helst av oss skulle kunna gora ...
Komiskt nog fick en tysk kompis ocksa BNPs flyer genom dorren igar. Valdigt passande for oss utlanningar :-).
Sag pa facebook att du ocksa sag jamie does stockholm i gar kvall. Visst var det bra??
Kram!

Emmama sa...

Helena: AYE, detta är Skottland på riktigt! Med bred dialekt, kyla och vind men massor av sol och vacker kustremsa! ;) Ska bli spännande att läsa hos dig också! Kram!

Saltis: Man kan inte vara insatt i allt! Tabben var klantig men det var intressant att se en "oplanerad" och spontan debatt och inte bara av den typen som visas på TV vanligen.. ;) Kram!

Millan: Precis, jag hade säkert tänkt samma sak efter en sån debatt, det blev ju inte bra för honom och han fick panik av konsekvenserna.. Men att dessutom uttrycka det med en kamera på sig, TV-bolaget måste gottat sig åt det.. Ja, jag såg det på Facebook, det var så bra och jag fick sån hemlängtan! :) Kram!

plingelinns sa...

Fast som svensk far man val inte rosta anda i detta valet sa vitt jag forstod? jag ringde till valkontoret i Aberdeen och fragade, eftersom jag varit pa electoral register i flera ar, men inte fick nat valkort denna gangen, da sa dom att som svensk far jag bara rosta i local, scottish, och european parliament elections, och inte i det britiska valet, eftersom det bara ar Irska, Britiska, och 'british residents from the commonwealth' som far rosta nu. Himmla dumt tyckte jag eftersom jag betalar lika mycket skatt som alla andra, men dom sa att det tyvarr var sa det var, men det kanske inte ar det da?

Emmama sa...

Plingelinns: Åh menar du det? Då kanske jag inte behöver vara ledsen för att jag inte fick iväg min ansökan i tid...? Förstår inte riktigt varför det görs skillnad på olika val men ska kolla upp det. Kram!

Petra H sa...

Plingelinns har ratt, EU-medborgare har ratt att fa rosta i regionala, lokala och EU-val nar de bor i ett annat EU-land. Dock inte de nationella valen.
Jag laste precis om Gordon Brown, opps! Inte bra men det visade val hans frustration men samtidigt sa ar han PM och borde veta battre.
Jag tankte faktiskt skriva lite om belgisk politik eftersom det ar KRIS IGEN (PM har avgatt) och mkt starka kanslor i svall om Belgiens framtid som land. Aterkommer i borjan av nasta vecka med det amnet..
KRAM!

Helly på Sicilien sa...

Det är inte alltid så lätt det där med att rösta i ett nytt land... En kompis utländska kollega hemma i Sverige var jätteglad när hon hade fått sin rösträtt och hade bestämt sig för att rösta på socialdemokraterna, men eftersom hon fortfarande inte pratade så bra svenska så gjorde hon lite fel och misstog röstsedeln för socialdemokraterna med sverigedemokraterna. Kanske inte det mest främlingsvänliga partiet i Sverige ;) Hon kommer nog inte göra om det misstaget igen ;)

olgakatt sa...

Man kan ju förstå att en politiker kan behöva lufta sin verkliga åsikt efter en idiotisk diskussion men snart borde dom väl ha lärt sig att varken mikrofon eller kamera stängs av genast! Eller att vissa har dold utrustning. Ulf Adelsson gjorde en groda häromdagen, helt oombedd, utan att fatta att journalisten han hotade hade både kamera och mikrofon på.
Pinsamt.

Emmama sa...

Petra: Ska bli jättekul att läsa om det - politik är så viktigt och jag önskar alla kunde känna att det angår dom. Ja rubrikerna i tidningarna idag var mycket fiffiga, jag har fotat vissa och ska visa vid tillfälle... ;) Kram!

Helly: Åhnej, men skönt att veta att de har en färre "supporter" i årets val, alltid nåt.. ;) Det finns vägar mycket vettigare än vad de föreslår! Här finns ju en motsvarighet med mer eller mindre EXAKT samma ideer, buhu och zzz. Kram!

Olgakatt: Har missat Adelssons uttalande, vad handlade det om? Låter saftigt för en sosse som mig, haha! ;) Kram!