fredag, april 30, 2010

Astrids kalasfix


En av Gustavs bästa tjejkompisar, Astrid, har kalas på lördag! Det blir först bio och sen fika nere vid stranden. Nice, nice! Igår fixade vi present, en jättefin bok om en tuff prinsessa. Jag ville köpa Pippi Longstocking, som ju är världens coolaste tjej och mycket bättre än alla prinsessor i världen men det hade de inte på lager. Skandal och ve och fasa! En bokhandel utan Astrid Lindgren är faktiskt ovanligt även här. Men men. Tills nästa sverigebesök ska jag göra en bokusbeställning av pippiochannat-böcker att ha som presenter vid kalas.
För svensk kultur ska spridas. Tycker jag.
Nu beger jag mig till jobbet där vi har ett häftigt trädgårdsprojekt på gång! Idag kommer det vimla av små och stora fina barn som ska plantera blommor och kryddor under parollen "Go Green"!
Ikväll kör vi biffmedbea. Det är ändå fredag.
Tjing!

6 kommentarer:

Katarina på Filippinerna sa...

Synd att du inte hittade Pippi böckerna. Gillar Gustav dem?

Ha en skön helg!

olgakatt sa...

Jag tog med Pippi-böcker till en 10-årig amerikansk flicka, men hennes mamma konfiskerade dem som "olämpliga"! Jag tror dock inte att skottar är lika larviga, alla dom jag känner är det bra stuns i!

Emmama sa...

Katarina: Ja, synd men det går fler tåg! Ja han gillar dom verkligen och jag funderar på att köpa nån till nu snart.. :) Kram!

Olgakatt: Iiih, det var det värsta? Jag kan inte alls förstå vad hon ogillade för jag tycker inte att Pippi på något sätt är vulgär eller hemsk, bara TUFF på alla positiva vis som finns! :) Kram!

Trillingnöten sa...

HAHA!Det tycker jag med, att svensk kultur ska spridas. Jag jobbar stenhårt med det! Och speciellt Astrid Lindgren :) What are we Swedes gonna do today? TAKE OVER THE WORLD!

Marianne sa...

Va? Olämpliga? Ibland är amerikaner konstiga. BRA att du sprider Pippi! Och Sverige!

Kram!

Emmama sa...

Trillingnöten: YES YES YES, vad rätt du har! ;) Kram!

Marianne: Mycket mysko. Men tjejer ska tydligen inte vara självständiga och skönt uppkäftiga.. Kram!