torsdag, april 29, 2010

Överallt

Mitt arbete, som många av er vet, innebär stöd till familjer med antisocialt beteende. Familjer som antingen är hemlösa eller hotas av hemlöshet på grund av ett sådant beteende. Det är ju inte något begrepp som det, vad jag vet, pratas om i Sverige och jag känner inte till några svenska projekt som arbetar för att få bort detta från samhället. Man jobbar självklart med orsakerna till det (missbruk, psykiska bekymmer, fattigdom /utsatthet) men inte med beteendet i sig på samma sätt som här. Här pratas det nästan inte om nåt annat. Tom på posten såg jag idag en skylt som gjorde klart att antisocialt beteende inte tolereras.

Hatten av för det.

Och nu lovar ni mig att ni uppför er idag. Lova.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Lovar!!

StrandMamman

Emmama sa...

Duktig strandmamma! Dig kan man lita på! ;)

Trillingnöten sa...

Det är ju hur bra som helst att det finns såna projekt! Verkar det som att det hjälper tror du? Om man jämför med Sverige som inte har nåt sånt? Vilket spännande arbete!

Helena (Citronodlingen) sa...

Ska försöka ;o)

Emmama sa...

Trillingnöten: Eftersom vi jobbar också med attitydförändringar så tror jag vi behövs och att vi gör skillnad. Det finns människor som pratar mycket mer om sina rättigheter än om sina skyldigheter och därför tar sig friheten att leva på ett sätt som stör och skrämmer andra.
Men inom socialt arbete är det ju i sanningens namn så att det kan gå långa perioder när man undrar om det man gör verkligen hjälper, MEN så händer det nåt bra som gör att amn får upp hoppet igen.. :) Jag tycker det är ett BRA projekt och en mycket spännande organisation och måttet är att "break the cykle of deprivation" och jag hoppas vi hjälper till.. Kram!

Helena: Ja men dig litar jag inte ett ögonblick på! ;) Kram!

olgakatt sa...

Gör sällskap med Helena, ska försöka!

Camilla Toniolo sa...

Vadå? Inga droger och annat uppiffande på hela dagen menar du? Och jag som verkligen hade behövt det idag... ;-)

Det låter som ett oerhört intressant och stimulerande jobb som du har! Du får gärna berätta mer någon gång.

Marianne sa...

Åkej rå! : )

Emmama sa...

Olgakatt: Hoppas det gick bra.. ;) Kram!

Camilla: Jag skickar en refferal form du kan fylla i så kan jag kolla om du kanske behöver oss ändå.. ;) Ja det är spännande, det är på grund av mitt jobb vi är här nu, riktigt kul! Kram!

Marianne: BRA. Du är annars lite väl utflippad! ;) Kram!