söndag, april 04, 2010

Påskfest skottisk style!


Ja till viss del var det i alla fall en skotsk påskfest vi var bjudna på idag. Mor i huset är skotte men vi andra var från Sverige, Irland, Jamaica och Kenya och vi tillförde lite av våra traditioner (i de mån det nu fanns påsktraditoner från det landet att tillföra...). Hur KUL som helst! Det var först "treasure hunt", skattjakt, i trädgården och barnen fick leta efter ledtrådar som till slut ledde dem till den riktiga skatten vilket var snå söta påsar med supergoda marshmallows. Barnen gjorde sedan påskiga korgar som de sen fyllde med de godisägg som låg gömda överallt i trädgården under så kallad "egg hunt". Såklart stod också "egg rolling" på schemat och det innebär att man rullar ett hårdkokt ägg nedför en kulle. Gustavs lilla addition till denna aktivitet var att sedan äta upp ägget. Yum yum. Lite skit rensar dock magen.

Det blev en jätteskön dag med Gustavs två bästa tjejkompisar, en lillebror och ett skönt föräldragäng. Vi har nu stoooorhandlat och ska strax få till någon form av påskmiddag här.
Hoppas ni alla har sköna påskar!

5 kommentarer:

Camilla Toniolo sa...

Ah, jag älskar ocksa sadana där tillställningar med manga olika nationaliteter, sprak och traditioner! Bara den närmsta familjen är ju rejält blandad även hos oss och vart umgänge likasa. Trevligt blir det, helt enkelt.

Katarina på Filippinerna sa...

Åh, va roligt det verkade!

Emmama sa...

Camilla: Precis, nyttigt för huvudet med människor som kan tillföra olika och nya saker - absolut! :) Kram!

Katarina: Toppenkul dag! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Rolig tradition den där äggrullningen! Äter man mycket ägg då eller leker man bara med dem?

Emmama sa...

Anna: Nja, det verkar mest vara målning och rullning. När jag hade jullunch här så hade jag ägg med fyllning eller topping och det verkade ganske exotiskt.. ;) Kram!