lördag, maj 01, 2010

Jamie does... Stockholm (behind the scenes)

Veckans bästa TVupplevelse som svensk i UK var ju denna veckan detta! Jamie goes Stockholm. Det gav dock hemlängtan de luxe och sverigekänslan fanns verkligen där, genom hela programmet! Jag har försökt hitta klipp som var med i programmet men hittar bara detta som verkar ha klippts bort.

Och här får vi alla veta nåt jag inte tror NÅGON svensk visste. Att pytt i panna betyder "small pieces". Han är ju uppenbarligen bättre på svenska än jag är.. ;) Svenskar är också "mycket övertygande i hur de använder örter". Jojo!

Nu beger vi oss till stranden för biobesök med Astrid och de andra som är bjudna på hennes kalas! Vi fortsätter med födelsedagstårtepicknick och massa roligheter!

12 kommentarer:

Helena (Citronodlingen) sa...

Jag visste inte att vi äter älgkorv typ varje dag och att man har gurka till pytten... Vi har alltid haft rödbetor vi..

Eva Henriksson sa...

Vilka snabba slutsatser han måste dra??? Granskar ingen före sändning?
Är det så med annat som vi inte vet något om så är kanske inte mycket att lita på i TV.

Emmama sa...

Helena: Ja du det har då vi också.. ;)

Eva: Jag tyckte genom hela programmet att han hittade sverigekänslan men på detaljnivån var det ju vissa "fel".. :)

Marianne sa...

Haha, du är ju underbar Emma! Jag satt och läste den där artikeln och undrade om det var i Sverige eller i UK programmet gick, och så fick jag syn på att du hade bloggat om artikeln! Och här fick jag självklart svar på min fråga!!! Plus ett klipp.

Jag tycker det är helt okej att han gör sin tolkning av pytten, han ger sin, en britts, syn på saken. Och för honom, som tydligen har traskat runt i Östermalmshallen och liknande, är det nog en självklarhet att plocka åt sig älgkorven och tro att den finns överallt. Jag är övertygad om att svenska kockar som gör program från andra länder gör exakt samma typ slutledningar.

Hehe, jag har förresten gärna inlagd gurka till pytten : )

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Jag vill också se detta! Hoppas det kommer på TV här också!

Ska börja kalla det "small pieces" framöver :)

Min plats i solen sa...

Hans nya kokbok "Jamie Does" är fantastisk och som svensk växer man flera meter av allt beröm han öser över Sverige, Stockholm, svenskarna och svensk mat. Recepten är ju hans versioner av svenska recept så visst är det vissa ändringar, men det är ju bara kul med lite nya idéer tycker jag. :)

Kram Lotta

Emmama sa...

Marianne: Oh vilken bra timing av mig! :) Jag är säker på att serien kommer till Sverige och inte minst när Sverige var ett av länderna han besökte! Visst är det ok att han gör sina versioner men det hade ju varit ännu mer äkta om det var rätt.. ;) Skön kille och det var helt uppenbart att han är väldigt förtjust i Sverige! Kram!

Anna: Det kommer ju säket snart, så bra och dessutom sverigeanknytning! :) Kram!

Lotta: Åh, den har jag sett men ännu inte kollat i. Får bli ett besök till nån bokhandel i veckan - helt klart! Kram!

Petra H sa...

Ha ha, jag tycker som Marianne att det är helt ok att Jamie gör sin egen version av puttipanna ;-) Det såg verkligen jättegott ut och något jag ska testa, speciellt som jag älskar färska örter, senap, potatis och inlagd gurka!!
Det var som när jag var fadder åt internationella studenter i Lund och några fransmän berättade att de sett att deras korridorsgrannar åt sylt med köttbullar. Så de gick iväg till Ica och köpte jordgubbssylt och åt med köttbullarna!! Som jag skrattade, men de sa att det var faktiskt ganska gott så jag sa till dem att visst, ni kan fortsätta med det men ni bör veta att det INTE är svenskt :D
Ska kolla upp Jamies nya kokbok! Vi började kolla på hans tvprogram om att lära amerikanerna äta bättre men hann bara se ett avsnitt innan vi flyttade från PR.
Kram

Anonym sa...

Här finns ett klipp från programmet: http://www.channel4.com/food/on-tv/jamie-oliver/jamie-does/index.html

Emmama sa...

Petra: Ååååh vilken härlig kombination!! ;) Ja såklart är det ok att han gör sin version av maten! :) Nu blev jag sugen på riktiga köttbullar bara för det - allt är ditt fel! ;) Kram!

Anonym: Tack snälla!

Anna, Fair and True sa...

Kollade på den där videon Anonym skickade. Nu kommer de ju tro ännu mer / igen att alla svenskar är blonda nakenbadare! :)

Emmama sa...

Anna: Jomen det är ju faktiskt sanningen... ;)