måndag, maj 10, 2010

Muffinsbak!


Blåbärsmuffins, 50 st

Dubbel sats var kanske att ta i, det blev MÅNGA. Gustav var en god kämpte som satte i sig SJU. I smyg. Jag hade tillåtit typ 2-3. Men plötstligt satt han framför TV´n med pösmage. Omgiven av 7 tomma pappformar. Att det blev för många muffins gjorda är nog inget mina kollegor kommer gnälla över imorgon då jag tar med några av de överflödiga till kontoret.

Så här gjorde vi...

Vi slutade jobba klockanett och hämtade då lillebarnet på dagis. Gick hem och såg till att 250 gram smör mixades fluffigt tillsammans med 4 dl socker. Vi tillsatte 4 ägg, ett i taget. Vi blandade sen i 2 tsk vaniljsocker och 4 tsk bakpulver. Lite, lite citronskal, 9 dl mjöl och 2,5 dl mjölk. Blandblandbland med ca 5 dl blåbär. Skjuts in i 200gradersugn i ca 10 min. Inte bli för torra!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så gott! Kan först att Gustav knappt kunde sluta äta.
Idag blev vi på jobbet bjudna på den allra godaste vitchokladkladdkakan med blåbär i, av en pappa som ville ge pedagogerna en stor eloge för gott arbete. Efteråt kände jag mig nog som Gustav..mätt å blå runt munnen (joo jätteglad också förstås).
kram
Ewa

Emmama sa...

Ewa: Det låter något så galet gott att jag genast måste googla efter recept! YUMMIE! :) Och det var ni så väl värda - såklart! Kram!

anna of sweden sa...

Och vilka fina bullformar. Sådant är jag lite svag för ...

Vicky sa...

Äntligen ett muffinsrecept som är provbakat av en expert! Jag snor det rakt av och om jag misslyckas denna gången med får jag skylla på bagaren och inte på receptet...

Anonym sa...

Ser det verkligen framför mig, killen med magen. Hahaha. Min son gjorde något liknande idag, men med sockerfritt godis (som ju är laxerande) istället. Fast synden straffar vist sig själv - efter att ha satt i sig en hel påse var hans mage också stor, och det dröjde inte länge innan toaletten kallade... ;-) Ingen fara med honom dock.

Emmama sa...

Anna: Jag med, jag älskar söta formar och det är en grej jag ofta får i present av vänner - trevligt nog! :) Kram!

Vicky: Expert - you said it, I like it! :) Lycka till! Kram!

Isflaket: Haha, iiiih som det blev av allt godis.. ;) Kram!