måndag, maj 17, 2010

Måndagsupprop!


Många kritiserar fenomen på Facebook och visa är allmänt illvilligt inställda till facebook. Bra och vettig och ibland rolig debatt på flera håll om och inom ett av våra största internetfenomen just nu. Rätten att slippa kalla chokladboll för just det och att en stark önskan att få säga det andra är den mest märkliga debatten enligt mig. Överallt finns den och tiotusenstals människor sluter upp och hävdar att det ju heter det och att de ju inte alls är rasister. Det är de kanske inte alls såklart. Men bristen på empati för människor som med all rätt far illa av ordet är ju minimal. Intresset för den historiska bakgrunden för ordet är icke existerande.
Så okej, inte rasist kanske, men mycket annat istället.
Något som alltid märks på dagar som denna är att måndagar för väldigt många är det vääärsta som finns. Det finns de som redan börjat nedräkningen till fredagen. Jag föreslår en kovändning till inställningen om underbara måndagar! I love my måndag, kan vi väl säga.
I love my måndag och inledde dagen med att käka pannkakor med blåbärssylt.
Hur firar du att det är måndag?

10 kommentarer:

Vicky sa...

Med svenskt bryggkaffe och kanelbullar är en ganska ok start. Men nu vet jag inte hur jag ska orka resa mig och ta tag i resten av dagen :)

Emmama sa...

Vicky: ÅÅÅÅH! Har du bakat muffinsen ännu..?

Katarina på Filippinerna sa...

Emma, Jag uppskattar verkligen ditt inlägg!

Jag är ingen Facebook människa, då jag vill ha lite integritet, alla behöver ju inte veta allt om alla.

Men,, det som jag vill understryka är din dialog kring temat, "Jag hatar måndagar".

Det sägs att det är en vanlig kommentar på just Facebook, på måndagar.. Om det är nu är så, brukar jag tänka,, vad tråkigt att så många avskyr att ex. gå till skolan eller sitt jobb! Det vore kanske dags för att kolla över vad det är som gör att man avskyr just detta och göra något åt det!

Emma, jag firar inte någon dag i veckan, på något speciellt sätt, men visst vore det trevligt att höra någon säga I love my måndag!

Det blir färsk frukt till eftermiddags rasten!

Emmama sa...

Katarina: Ja visst är det SORGLIGT att uppleva sig ha en så tråkig vardag att man ägnar fem dagar av sju åt att längta åt de återstående två. Det gillar jag inte och jag hoppas kanske detta kan få nån att tänka om lite.. Måndag är ju nystart och tillbaka till spännande jobbutmaningar och sköna vardagskvällar, det är ju braaa saker! Kram!

K-L sa...

Här har vi ledig måndag och två femtedelar av familjen firar med sovmorgon.

Jag har sett kampanjen om chokladbollarna på Facebook. Några av mina bekanta har till och med gått med i den. Vad de har för argument har jag ingen aning om men den som tycker att det är rätt att använda kränkande ord är alltid fel ute. Att vi människor aldrig lär oss.

Emmama sa...

K-L: Skönt med ledag måndag! Vi har sovmorgon och börjar dagis och jobb först kl 1, också bra!

Håller verkligen med dig! Att rätten att få säga ett, för andra, kränkande ord står över hur andra känner inför ordet är läskigt. HUR kan det vara viktigt för vuxna att slåss för den rätten och vad säger det om oss människor? Men det finns en bra grupp i ämnet i alla fall, alltid nåt.. Kram!

Anna, Fair and True sa...

Jag håller med! Jag fattar inte detta att vissa vill hänga sig fast vid det gamla ordet för chokladboll (som jag typ aldrig använt hela livet - "chokladboll" är liksom inte nytt utan har hänt med ett tag) och larvar sig med att säga att då kan man inte säga "vit choklad" eller annat med "vitt". Som om "vit" vore ett nervärderande ord på samma sätt. Brukar ibland anmäla konstiga grupper till FB-admin, tror jag ska göra det med denna också.

Emmama sa...

Anna: AMEN! Eller som de som tycker att då ska man minsann inte säga wienerbröd heller. Som om att vara från Wien och att kallas neger kan jämföras. Det är sån brist på historisk kunskap att jag vill gråta. Det är otroligt! JA, anmäl, jag är på! Kram!

Marianne sa...

Städa. : (

Helt rätt, om någonting nu sårar andra och faktiskt är totalt betydelselöst för andra, varför tjafsa? Larvigt.

Kram!

Emmama sa...

Marianne: Larvigast i mannaminne!

Kram!