måndag, maj 10, 2010

Öppenhet


Nåt skönt jag upptäckte i denna valrörelse var att människor riktigt ordentligt skyltade med vad de skulle rösta på. Folk satte dekaler och planscher på bildörrar, fönster och skyltar utanför husen. Det är annat än i Sverige där det ibland hymlas i onödan. I alla fall när jag frågar. Och i alla fall när nån tänker rösta blått och inte vill säga det till mig. För dom tror att jag kommer tänka så här då:

"Jahaa, det är en sån hemsk jäkel som tänker bara sig själv och inte på kollektiiiiveeeeeet".

Men det skulle jag ju aldrig tänka om nån. ALDRIG.
(Och på bilderna visas varför det skulle sitta fint med lite mer grönt i den här stan..)
För övrigt har vi fortfarande ingen premiärminister.
Och den gamle har barrikaderat sig på 10 Downing Street och vägrar gå ut. Rätt!

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag håller så med! Det är sånt jäkla tabu att fråga någon vad de ska rösta på. Om någon frågar mig (eller inte ens frågar, jag säger frivilligt, )vad jag ska rösta på så säger jag det med glädje. Man kan heller inte fråga någon vad de tjänar! Ojoj! Då kan man lätt bli halshuggen. Är det Jante som är i farten?

Millan sa...

Haller med! Tycker det ar ratt fanigt att folk inte vill beratta vem de rostar pa. Lite oroligt nu tycker jag med den situation som blivit efter valet...

Annika sa...

Här i USA är det ju ingen hemlighet vad folk rösat på. Före valen fullkomligt vinlar det av skyltar och bildekaler. Alla visar upp hur man ska rösta, i princip.
Tycker också det är fånigt med hymlandet hemmavid.
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Fast ni kanske det blir Miliband istället, det vore kul! Honom har jag ju t o m träffat, typ!

Jag tycker också det är kul när folk står för det! Jag måste iofs hålla mig ganska neutral med tanke på det jobbet jag har men det är ju en annan sak.

Kimselius sa...

Hej! Har hittat hit. Älskar Scotland, har vänner där, varit där flera gånger och längtar tillbaka. Ska bli spännande att följa din blogg. Kram Kim

Emmama sa...

Trillingnöten: Pengar är ju en sån där heeeeemsk sak att prata om också ja! Man ska ha respekt för sina och andras pengar såklart men våga prata om framgång och goda tider, tycker jag! Kram!

Millan: Ännu värre nu när vi har en nyyyy, uhu, hur ska detta gå?? Kram!

Annika: Skönt! Jag tycker man ska vara stolt över att visa var man står och att man vågar diskutera det och komma med olika argument! Det är inte farligt att vara oense och att skoja om sina och andras åsikter! :) Kram!

Anna: I vissa situationer ska man vara försiktig såklart, det passar inte alltid att säga allt. Nu har han ersatts Brown, av en kvinna! Känner tyvärr inte till henne närmare, får sätta mig in i det hela nu. Kram!

Kimselius: Vad kul, välkommen hit! :) Kram!

Taina sa...

Visst är det märkligt att det ska vara sånt hyss-hyss i Sverige? Skäms folk kan man ju undra då? Här skyltas det hej vilt och de sätter upp plakat på sina gräsmttor. Men det roliga var ju när grannen gick tidigt ut för at plocka ner sitt plakat morgonen det stod klart att Obama vann. Behöver jag säga att grannen är ULTRA republikan!

Kram kram

Katarina på Filippinerna sa...

Så ert val är förbi liksom vårt.. Här talar man om vad man röstar på och man döljer inte heller hur mycket man sålt sin röst för heller!

Helly på Sicilien sa...

Ja, det är väldans vilket hysch pysch det är hemma i Sverige. Vet knappt vad mina föräldrar röstar på ;) Här är det oxå tvärtom och ett av de största samtalsämnerna. Om man träffar någon som inte tycker samma så måste man övertala den... Ibland kan det dock bli lite påfrestande...

Anonym sa...

Visst är det lite knas att man inte vågar stå för sina åsikter lixom. Sedan kan jag ju så klart se att det kan vara lite svårare för de lite mindre "trogna" väljarna som röstar på olika (och kanske t.o.m väldigt olika) partier från gång till gång, eller beroende om det är kommun, län eller stat. Fast ändå... Det är lite tråkigt att många i Sverige inte vågar att vara annorlunda och därmed avslöja något om sig själv utan att alla andra först har gjort det. Fast man ser det ju på flera håll. I Danmark fick Dansk Folkeparti närmare 15 % av rösterna förra valet, men det är ingen som erkänner att de har röstat på dem...

It´s all about me sa...

Har aldrig fattat det där hyschandet i Sverige. Står folk inte för sina åsikter? Menar, det är ju ändå ingen som lynchar en för vilket parti man röstar på. Dessutom är ju alla partier mer eller mindre lika (förutom typ SD...).

Emmama sa...

Taina: Ååååååh, det hade jag ju velat se! :D Kram!

Katarina: Åh. Oj! Mer debatt säger jag, varför hymla och hyscha! Kram!

Helly: Öppenhet är bra, både för åsikter och att lyssna på andras! :) Kram!

Isflaket: Åh, var det så hög procent? Det är tråkiga vibbar det där och det faktum att integrationen ibland fungerat så dåligt är farligt för såna där vibes... Jag älskar att debattera och fattar inte att man inte VET vad man tycker, läskigt! Kram!

Itsallaboutme: Precis! Jag tycker det är roligt att debattera och "bantra" fram olikheter och likheter mellan människor! Kram!