fredag, januari 29, 2010

Årets roligaste brev
Det är lika kul varje år när det där brevet kommer. Om hur mycket som ska betalas tillbaka i år. Det kändes inte mycket när man fick pengarna men det är jättemycket att betala tillbaka. Dessutom är bilden felvänd.Bli soc.tant. och filosofie magister var svindyrt. Och ingen jäkel kallar mig ändå magister. Men det var värt det.
/ Magistern

10 kommentarer:

Petra H sa...

Ha ha, visst är det KUL.. Not :-( Fick mitt brev igår, så sällan som jag får brev här, och så är det från CSN. Jag betalade nästan 20,000 förra året, och sedan läggs det på ränta på halva det beloppet. Det känns med andra ord inte som skulden blir särskilt mycket mindre. Men vi ska väl inte klaga, vi har ju iaf fått studera gratis!!
Min spansklärare här i PR pluggar på universitetet, jobbar som spansklärare och lever på gränsen varje månad och har inte råd med sjukförsäkring. Han berättade idag att han tappat en kindtand för att han inte haft råd att gå till tandläkaren!

Fransyskan sa...

Själv har jag en känsla av att jag betalar tillbaka lika mycket per månad, som jag fick totalt medan jag studerade - lån PLUS bidrag. Ahhhhh

Emmama sa...

Petra: Ja med perspektivet som det du nämnde så ska man verkligen inte klaga och utbildningen var ju gratis vilket är fantastiskt BRA! Betalar gärna skatt i ett sådant land. Precis, man betalar mycket men så mycket är annat än själva lånet så nästan lika mycket är kvar.. Men men.. :) Kram och trevlig helg!

Fransyskan: PRECIS min känsla... ;) Men det är bara att bita ihop antar jag.. Kram och trevlig helg!

olgakatt sa...

Jag kan berätta att det kändes UNDERBART den dan det var färdigbetalat! Men jag tror ni har det värre än min generation. I och för sig levde man på svältgränsen (tack, kära svärföräldrar i himlen för alla söndagsmiddagar och matpaket!) men man lyckades betala tillbaks till sin 50-årsdag.

Emmama sa...

Olgakatt: Sooooom jag längtar till den dagen! Vad skönt det måste kännas!

egon sa...

Ja men som det är värt det! Tycker iaf jag.

Emmama sa...

Egon: VERKLIGEN värt det!!

Anna, Fair and True sa...

Samma här! Känns som jag betalar lika mycket som det ökar varje år?? Men men, annars hade jag nog inte kunnat plugga så man får se det så.

Emmama sa...

Anna: Det ska, sägs det, löna sig att låna från banken och betala tillbaka allt och sen ha tillbakabetalning till en bank istället men vet inte om det stämmer. Men som du säger, jag är så tacksam att studerandet var gratis!

Anna, Fair and True sa...

Jag tror inte att det lönar sig. Eller det kanske lönar sig att man totalt sett måste betala tillbaka mindre för mindre ränta och så. Men man måste ju betala tillbaka snabbare och det är ju inte säkert att räntan är så bra heller. Känns säkrare att vara skyldig staten än en bank också...