fredag, januari 15, 2010

Vad man kan hitta...

Jag fixade och rensade ut och sorterade idag när jag hade en ensam eftermiddag hemma. Det visade sig att vi har en ordenligt samling raggsockor, gjorda av min lilla mormor. Men sticka på du ändå, de är så fina och behövs veeerkligen i kylan som ännu sitter i. Kanske knallgröna eller mörkblå nästa gång?

Eller så kanske jag skulle lära mig att göra egna? Men det verkar himla svårt. Den tubsjalen jag stickade över nyår var svår nog att göra och det var riktigt nybörjarklass på den. Men lila och fin blev den. Och färdig!

10 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

raggsockor kan man inte ha för många av... Gulle mormor...

Eva Henriksson sa...

Lär dig medan mormor finns!!!
Vi har sockor kvar från mormor men nu måste jag stoppa dom med stoppsvampen för nu kommer det inga nya från henne. Hon var så duktig på just sockor men hon dog 96.

Londongirl sa...

Åh såna där är ju guld värda!! Jag har några som jag vårdar ömt som min mamma stickade. Men jag kan inte sticka sånt här. Skulle verkligen vilja lära mig det. Mitt lilla barnbarn har sin pappas som min mamma stickade åt honom....men som sagt passa på att lära dig medans de som kan finns kvar! :-)

// Lisbeth

Emmama sa...

Karlavagnen: Helt sant, bra när man har gäster också och de verkar hålla för evigt.

Eva: Du har så rätt men man ska ju använda 4-5 stickor och jag är på riktigt nybörjarnivå än så länge.. Men, nästa gång vi ses ska jag kolla hur hon gör! :) Njut av de ni har, de är så sköna. Kan du göra också? Kram!

Lisbeth/Londongirl: Vi har sparat i alla storlekar tills ev vi får ett barn till eller varför inte om/när Gustav får barn. :) De räcker så länge när bara små barn använt dom. Jag kan lära mig av min mormor och sen lär jag dig? ;) Kram och välkommen hit!

Eva Henriksson sa...

Det är inte svårare för att man har fem stickor - var lugn.
Du kan lära dig vid nästa besök....
Ganska tunt garn konstfiber + ylle blir smidigast.
Min dotter som är i din ålder tyckte det var väldigt kul.

Emmama sa...

Eva: Jamen hålla ordning på alla verkar svårt men jag ska absolut ge det ett försök, vill verkligen lära mig..

Susanna sa...

Jag vill se tubsjalen på bild!! :) Det är ju en sådan jag också gör (gör du den från Ica-Kuriren?), men den är inte klar än för annat kom emellan. Men imorgon åker jag till Kalix och blir borta en vecka och då jäklar ska det stickas må du tro! KRAM

Emmama sa...

Susanna: Lovar att snarast visa! :) Hoppas du får en riktigt skön semester nu! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vilka fina! Skulle också vilja vara bra på att sticka!

Emmama sa...

Anna: Det är lätt att lära sig, testa! :)