torsdag, januari 14, 2010

Typiskt mig...

... är att tycka att detta var ett fynd på Pingstkyrkans loppis när jag var hemma i januari. 3 kronor för en röd hjärtformad fotoram med ett foto i. Men visst blir ni också nyfikna, vem är det på bilden och vem var du som var så förälskad i honom?

Och hur tar jag nu reda på det?

14 kommentarer:

Victoria sa...

Det kanske finns ett namn eller något på baksidan av fotot?!

Emmama sa...

Victoria: Tyvarr finns det ingen text dar.. Hm.. Men han ar himla stilig den dar karln. :)

Katarina sa...

Det är riktigt spännande med gamla foton, även om man inte känner dem blir man lite nyfiken, om vem de var osv.

Ramen är supergullig,, vem ska äran att vara där i Emmas hem så småningom?

Saltistjejen sa...

Å vad spännande! Något som defintivt får igång ens fantasi och funderingar. Kul!

Eva Henriksson sa...

Sådana tankar det väcker.
Dina släktingar tittar väl nu???Hur gammal är han nu? 70????
Du får spara honom och sätta in Gustaf i ramen eller din man förstås.Jag är också road av loppisar!!!och av foton.

Emmama sa...

Precis... lite mystiskt sadar.. Det blir nog att killen far vara kvar ett tag, sen saklart lilla G :)

Saltistjejen: Precis! :)

Eva: Ja han maste ju vara 70-90 nu tanker jag.. men kanske kom det fran ett dodsbo fran en kvinna vars familj inte ville ha fotot eftersom de inte vet vem mannen ar/var??? Mycket att fundera pa :) Kram!

A home far away sa...

Hej!
Tack snälla för kommentaren om min header som du tyckte var fin, det är inget speciellt svårt att få en likadan...
Jag för över foton jag gillar till picnik.com där jag gör ett collage och sen sparar jag filen som jpg och för över till bloggen, superduperenkelt. Kan jag så kan du!

Lycka till!
Kram Gunilla i Singapore

Helly (Svensk tjej på sicilien) sa...

Spànnande. Konstigt dock att de inte ville behàlla fotot sjàlva... Tycker lite synd om denna okànda man, men nu blir det ju jàttemànga som tànker pà honom :)

Sussie sa...

Tyvärr finns det så mkt bilder utan namn, efter 50 år är det ingen som känner igen personen längre. Otroligt trist.
Jag tvingade min mans faster och sen även min mamma att gå igenom gamla album o skriva namn på alla de kände igen.. många frågetecken rätades ut då. Men jag borde ju ha gjort det då min mormor levde redan...

Anna, Fair and True sa...

Vad spännande! Undra vem det är! Du kan skicka bilden till Allers och Hemmets journal och liknande tidningar, göra en efterlysning liksom!

Johanna Siljehagen sa...

Skanna och sòk pà nàtet, Fràga runt dàr du kòpte ramen. ààh, vad nyfiken jag blev. Om du kommer fram till vem det àr. Beràtta!

Vad kul att du kikade in pà bloggen! Har fòljt dig ett tag nu och gillar bloggar som bara skriver rakt ut. Din àr sàdan.
KRAM

Emmama sa...

Gunilla: Toppen, tack! Ska testa det snarast! :) Kram!

Helly: Jag tror det är nåt som hittats i ett dödsbo och inget vet vem det är.. men nästan konstigare att man skänkte det med fotot kvar? Måste undersöka detta vidare! :)

Sussie: Smart tänkt, det borde jag också göra! I mormor och morfars album finns inga namn och knappt dom vet vilka alla är, synd!

Anna: SMART, det kan jag ju göra!!

Johanna: Jag måste nästan få veta känner jag. Annas tips är också smart, ska hitta det på nåt sätt! :) Tack för snälla ord, detsamma till dig! Kram!

Marianne sa...

Det är mystiskt med gamla foton. Man vill så gärna veta historien bakom dom. Jag har en hel låda full med foton som min far lämnade efter sig. Och jag vet inte vilka alla människor är. Han reste jorden runt och eftersom vi inte hade nån vidare kontakt när han levde så är alla foton och anteckningar ett stort frågetecken för mig.
Att reda ut allt detta kommer att bli ett jätteprojekt och det kommer att ta tid. Och jag är så sugen på att börja men just nu tar min gamla mamma massor av tid så det får vänta lite.
Kram

Emmama sa...

Marianne: Ja, visst är det. Jag kollar om han kanske är lik nån i min ålder som kan vara ett barnbarn eller så... :) Vad spännande med ditt projekt också, hoppas du får möjlighet att forska lite där. Men mamma först, det förstår jag. Hoppas du får en skön helg!

Kram!