fredag, januari 22, 2010

Om att FÅ TILL DET!

Efter lekgruppen gick jag och Gustav inom den (en av flera faktiskt) lokala fiskaffären. Det finns inget kölappssystem men normalbegåvande och normaluppmärksamma människor kommer ju ändå ihåg i vilken ordning de anlände. SÅ, när damen före mig var klar och kassörskan frågade vem som var "next" svarade jag att det var jag samtidigt som en man började säga sin beställning. Han vände sig mot mig, sa att det var hans tur och svarade mig med ett "I doubt it" när jag sagt att det var faktiskt var min tur. Han fortsätter då försöka överbevisa mig och ni vet, PLÖTSLIGT HÄNDER DET, man säger det där som man ofta efteråt tänker att "skit, varför sa jag inte så". Jag sa det!
Med ett leende mot mannen sa jag att "I do not want to be a part of a scene where a man argues a lady and her young child for a place in the line so please take my place and place your order so we can all get on with our days".
Katjing till mig och trevlig helg till honom. När han väl var kvar och gick ut utbrast jubel till min ära, bara det! Trevlig helg till alla önskar vi nu!

19 kommentarer:

Anonym sa...

1-0 till dig! :-)

Helena (Citronodlingen) sa...

Hejja hejja!

Emmama sa...

Isflaket: I know. Igen liksom. ;)

Helena: Tack för supporten! ;)

KARLAVAGNEN sa...

Du menar inte att han inte lät dig gå före (eller hur jag ska uttrycka det eftersom det var du som var först).

Alltså skottarna jag känner är jättegulliga så jag fattar inte vilka idioter du träffar på som stjäl mössor och är fräcka...

Men som sagt: WELL DONE!

Emmama sa...

Karlavagnen: Nejnej, han gav inte upp och då tänkte jag att jag kan ge honom min plats med en liten livsläxa på köpet. Han kände nog själv hur fånigt det blev men jag blev så irriterad. Han är säkert snäll i vanliga fall men "först till torsken vinner" gällde tydligen idag! :D

KARLAVAGNEN sa...

män som torskar, men du hade stimmet med dig ialla fall! OJojoj, vilken frestelse att ordvitsa ännu mer män jag låter bli...

Emmama sa...

Karlavagnen: Man blir jäla sugen men vi har nog gjort vårt redan? :D

Annelie sa...

Heja Emma!!!! Folk är alldeles för snälla mot folk som smiter före, OCH varför är de alltid "äldre" som kan tyckas ha all tid i världen.......
Jag upplever att de i 95% av fallen är så iaf!!!!

Petra H sa...

VA?? Alltså jag trodde att skottar var gentlemän? Men det var väl fredagsstressen, även om det INTE alls är en ursäkt!! Jättecoolt att du fick till det, heja Emma!!!
Kram och trevlig helg!

olgakatt sa...

Hoppas han hade vett att skämmas efteråt när han nu inte gjorde det på plats. Tackade han dig, tro? Men de andra kunderna? Visste inte nån av dom att det var din tur? Vi har en kiosk här med samma system och ibland är det lång kö. Där hjälps man åt att hålla reda på vem som är i tur. Folk går omkring för att fylla i tipslappar och somliga har postärende så det kan se kaotiskt ut men brukar funka bra.

Emmama sa...

Annelie: Ja, han kunde gått ha det. Inte minst för att fundera över sig själv och inte göra så igen. Fräckt att börja gräla om det. Hu!

Petra: Säkert bara fredagsstress men min reaktion kan jag väl också skylla på fredagsstress för att ursäkta.. ;) Kram!

Olgakatt: Nejnej, ingen ursäkt och inget tack. Men han kanske själv förstod att han drog det lite långt.. Trist att han hade så dålig koll. De andra kom ju efter även honom så de visste inte vad de skulle tro men när kassörskan sa att han också trott jag var först så blev det hurrarop till min fördel... ;)

Saltistjejen sa...

VAD BRAAAAA!!!!
Du är min hjälte idag!
fy för surgubbar som itne ber om ursäkt eller ens tackar. BLÄÄÄ!

Emmama sa...

Saltistjejer: Att man inte skäms för att göra så när det dessutom finns barn med. Verkligen trist stil! Tack för peppingen! Kram!

Victoria sa...

Han kanske var engelsman...? ;o)

Emmama sa...

Victoria: Skottarna skulle ÄLSKA DIG! :)

Ewa sa...

Skönt att precis i rättan tid finna orden :). Du är bäst!

Emmama sa...

Ewa: Javisst! ;) Det händer ju aldrig annars så.. Kram!

Anna, Fair and True sa...

Bra jobbat!

Emmama sa...

Anna: Japp! Skulle kanske bara varit tyst men det kändes heeelt rätt då! :D