lördag, december 19, 2009

Dagens julmys

Massa spelande blev det och så en hel del trixande med en himla massa janssons och kålpudding, mina julbordsfavvisar. Det gäller att förbereda så mycket som möjligt om man vill ha en luuugn julafton. Ser ni. Och jag vill ha en lugn julafton. Alla ska vara glada och tacksamma, det ska snöa och jag ska öppna ett paket med en fin ny väska som jag ska köpa i veckan för jag är VÄRD den.

13 kommentarer:

Ewa sa...

Jaaa, du är verkligen värd både väskan å några andra julklappar med ;), och en lugn och fin julafton!
Kramar

Sussie sa...

Ja, börja i tid, helt klart min melodi. :) (Själv äter jag dock 2 julmiddgara hos någon annan o slipper det där, hoho..)
Trots att Swe & Fin har väldigt mkt liknande traditioner ang Jul, Lucia (finnarna firar inte Lucia tex) så skiljer sig maten massor...
Måste kanske ta ett kort o blogga om det.. :)

Emmama sa...

Ewa: Jag gillar dig! Så jag ska köpa väskan då..? :) Kram!

Sussie: Precis, det är ju omöjligt att göra allt på julafton om det ska kunna bli nån vila.. JA, blogga om er mat, det vore jätteintressant! Kram!

Annelie sa...

Varför ger du mej dåligt samvete...??!! Men just nu gör jag en mjuk pepparkaka.Är de okej??!!

Emmama sa...

Annelie: Haha! :) Det är väl okej att baka med bättre än göra mat såklart! :D Kram!

Anna, Fair and True sa...

Vet inte om jag ätit kålpudding någon gång faktiskt... Låter gott dock!

Emmama sa...

Anna: ÅH, VA? Katastrof, det är en favvis för mig! Du måste laga det nångång snart!

olgakatt sa...

Inte visste jag att kålpudding var julmat! Fast jag äter ju sill hela året oxå, förstås.Båda är favoriter när som helst. Men lutfisk med knärullad senap får jag bara till jul - det ni!

Emmama sa...

Olgakatt: Min mamma ÄLSKAR kålpudding, jag tror det är anledningen till att det blivit julmat... :) KNÄRULLAD, vad? :)

Emmama sa...

Olgakatt: Min mamma ÄLSKAR kålpudding, jag tror det är anledningen till att det blivit julmat... :) KNÄRULLAD, vad? :)

Petra H sa...

Oj, Jansson och kålpudding till jul var nytt för mig! Ja, alltså jag VET ju att de flesta äter Janssons, men jag gillar inte det. Kålpudding är gott men har ätit det ytterst sällan eftersom min mamma inte gillar kål(dolmar och pudding). Jag ska dock göra potatisgratäng till vårt svenska julfirande på tisdag, det var evigheter sedan jag gjorde det!
Du har URSNYGG handstil!
Kram

Saltistjejen sa...

Mysigt!!!
Och vad duktigt att förbereda julmaten!!!
Hoppas ni får en riktigt härlig jul!
Kram!!

Emmama sa...

Petra: Tack för komplimangen.. :) Jag älskar verkligen kål och jag vet inte om det är av tradition eller för att vi alla gillar det som vi har det på julbordet men jag firar aldrig nånsin utan! :) I år blev den extra god (jag tjuvsmakade lite innan jag frös alla 4 lådorna..) :) Potatisgratäng är ju supergott! Ha en skön spansk jul! Kram!

Saltistjejen: Jag vill få en luuuugn jul så ska förbereda så mycket jag bara kan nu innan. Blir köttbullar ikväll! Ha en jättesjön jul nu! Stora kramar!