söndag, december 13, 2009

Sett på söndagspromenaden...

Vi har en himla massa fint runtom oss här, det blev vi påminda om idag när vi gick en låååång runda innan lunchen. The white lighthouse är en av dom, detta är det lilla av de två. Det var iskallt så den fika vi blev hembjudna på av vänner vi träffade på vägen var välkommen. Nybakade muffins och kaffe, glatt glatt! Den lussefika vi tänkte ha hemma efter promenaden får bli en annan dag. Så imorgon tar jag med lussekatter till jobbet och klart är ju att kollegan Gavin ska ha en - för han säger att det finns ARSENIK i saffran. Kan det vara sant? I övrigt brukar han veta vad han pratar om ser ni. Och jag vill inte förgifta honom, om det nu lät så.

Gustav älskar att kolla båtarna i hamnen. Hans pappa, bananodlarn aka shipping man älskar det ännu mer. Han har imponerande detaljkunskap om de här båtarna dessutom. Han kan liksom lite av varje den mannen.

Kolla här. Ett litet sommarhus vore väl nåt?

Få saker slår en tidig solnedgång över den fina golfbanan som ligger i vår stadsdel.

Och det var inte bara jag som tyckte omgivningarna var vackra nog att fotografera..
Ha sköna nya veckor!

11 kommentarer:

Amy sa...

Fina bilder! Och om det var arsenik i saffran borde väl det svenska folket vara utdöda sen länge, så mkt saffran som vi trycker i oss under december. ;-)

Förresten, hur lång tid tar det för ett brev (eller mindre paket) att komma fram? Från sverige till england alltså...
Ja, jag vet att du e i skottland men du kanske vet ändå... =)

Emmama sa...

Amy: Ja, det var en fin dag idag! Han hävdar att han LÄST det nånstans. Allt man läser är ju som bekant ALLTID HELT sant. ;) Får undersöka vidare. Det brukar ta 3-4veckodagar men kanske lite extra nu i juletider..? :)

olgakatt sa...

Saffran i sig själv är giftigt, t o m livsfarligt i högre doser enl Wikipedia. Dock litet för dyrt att använda som avlivningsmetod, antar jag. Organiskt arsenik får vi i oss en hel del i fisk, det är inte så farligt. Värre är det med oorganiskt arsenik från berggrunden eller i industrin. Jfr de i all välmening borrade brunnarna i Indien och Bangladesh där människorna nu blir sjuka av arsenikförgiftning! Gamla människor där varnade för dessa brunnar, de visste att nåt blev lurt med vattnet när man kom för långt ner. Men vi västerlänningar vet ju alltid bäst...

Katarina sa...

Jag har hittat hit,,, fin blogg och vackra bilder...

Kul att läsa om livet där,,,, Själv bor jag i Filippinerna...

Ha en bra dag, jag kikar in lite mer ofta från nu...

mamma Eva sa...

Så fina bilder, verkligen. Har fått längt i hela kroppen efter er, men ni kommer ju snart om inte till julafton så till nyårsafton. Ett litet paket hinner nog fram till er innan jul. Kram till "er alla från oss alla",

Anna, Fair and True sa...

Det är verkligen vackert där ni bor! Jag gillar stenhus och fyrar!

Anna, Fair and True sa...

Har skottarna aldrig ens saffran i mat förresten?

Marianne sa...

Olgakatt har koll på arseniken, det var ju bra. Och som Amy säger, svenskarna borde vara utdöda för länge sen om det var farligt att äta saffransbullar : )

Fin promenad. Fler såna, jag hänger med!

Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Såååå vackert - jag smullar av!!!

KARLAVAGNEN sa...

Såååå vackert - jag smullar av!!!

Emmama sa...

Olgakatt: Åh vad bra med research, tack för all info! Hade ingen aning om detta. Kram!

Katarina: Åh nu blir jag sugen på att kolla din blogg, kommer snarast! Välkommen hit! Kram!

Mamma: Snart, snart! :) Ska bli mycket spännande med paket! Kram!

Anna: Javisst är det FINT! Kom och kolla! ;) Jag tror inte saffran är så vanligt använt här och när jag bjöd på lussebullar på jobbet hade inget ätit nåt liknande förrut. Kram!

Marianne: Olgakatt blev dagens hjälte, kul med sånt engagemang! Välkommen med på fler promenader. Kram!

Karlavagnen: Yeah!