måndag, december 07, 2009

Edinburgh och andra advent...

Jag har inte helt förirrat mig i IKEA-land men jag stannade en braaa stund och köpte typ en av varje av allt i hela affären. Hur jag lyckades ta mig till hotellet på bussar jag inte visste något om, fick in det i mitt rum och sedan fick det hem till Aberdeen är en annan historia. Men INGET är omöjligt ser ni, det är bara att bita ihop. Kom bland annat hem med glögg, must, ett litet lack-bord, skumgodis, diverse julig mat, pepparkakor, adventsljusstake, blockljus och presenter till Gustav. Ni hör ju. Dårskap när man ska bära allt själv runt Edinburgh. Är det nån som kommer på tanken att köpa så mycket är det jag. Men nu är jag ju sedan flera dagar hemma. Överlevde.

Det var verkligt IKEA-väder och jag fick en riktig svennelunch för mig själv mitt i shoppingen. IKEA-butiken i Edinburgh är exakt byggd som den i Götlaborg så det var lite som att vara tillbaka i sina gamla hoods faktiskt.. MEN, skottarna äter sina köttbullar med pommes. Något måste göras...

Edinburgh var en fantastisk fin stad med mycket gamla vackra byggnader. Hade gott om tid att titta runt och var även på den FANTASTISKA "We will rock you"-musikalen, den måste ni alla se om ni har möjlighet.

På hotellrummet fick jag skapa ett litet kylskåp till mina godsaker under natten...

Den workshop som var huvudsakliga anledningen till min resa var riktigt bra och givande. Det är meningen att min organisation ska skriva en ny policy för hur vi kan indludera barn med funtionshinder i vårt arbete så nu kom personal från Family support units (bla jag) och personal från Disability units tillsammans för att fundera över hur denna policy ska se ut. Eftersom jag jobbat många år inom funktionshinder förrut var jag glad att få vara med om detta och hoppas jag tillförde något till debatten. Det blev en riktigt bra dag och jag lärde känna mycket trevliga kollegor från andra skotska projekt.

Andra advent igår då! Det blev en riktigt bra dag. Bjöd hit tre av Gustavs bästisar och deras familjer hit och vi åt lite lunch, bakade pepparkakor, gjorde julkort och provsmakade lite typiskt svenska juliga saker (lussekatter, sill, ägg m kaviar och lite plock). Riktigt mysigt! Plötsligt var det middagstid så ena pappan stack och köpte lite vin medan jag och banana man gjorde den största mängd köttfärssås ni nånsin sett och såg till att göda alla innan de gick hem. Jag måste säga att jag haft en otrolig tur som på alla ställen jag bott på sen jag flyttade från Älmhult - Malmö, Götet och här - har lyckats hitta otroligt trevliga människor att umgås med.
Andra ljuset är tänt och nu är det inte så långt kvar... Julklappsshoppingen är igång och idag postar jag min julklapp till den jag lottades samman med i julklappsbytet. Den ska åka lååååååångt och till ett land med reklamanknytning... Någon gissning?

8 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

En sann entusiast!

Anna, Fair and True sa...

Så du avslöjar! ;)

Vad tycker skottarna om lussekatter o dyl då?!

Måste kaviaren ligga i kylen om den inte är öppnad? Har inte tänkt på det (eftersom jag inte haft det problemet) men det är säkert sant.

Helena (Citronodlingen) sa...

Det beror ju på att du är så himla trevlig själv begriper du väl? :o)

(vägrar kommentera om ikea)

Sussie sa...

Hmmm.. vart kan de vara?

"Jag måste säga att jag haft en otrolig tur som på alla ställen jag bott på sen jag flyttade från Älmhult - Malmö, Götet och här - har lyckats hitta otroligt trevliga människor att umgås med."
jag tror inte att det är tur, jag tror det hör ihop med ens personlighet. Man har alltid sig själv med sig och drar däremed till sig en viss sorts människor.

Eva Henriksson sa...

Jag håller verkligen med Sussie.
Naturligtvis ingen slump.
Du är ju specialist på olika sorters människor.!!! Det kändes genast när jag ramlade på din blogg. Härligt. Kul med resan. Du borde haft en vagn till alltihopa.
Kram!

Saltistjejen sa...

Wow viklen utflykt! Men ibland är Ikea-besöken värt att kuska runt som en tokdåre...! ;-)
Låter som ni hade en mysig dag igår också. Själv mådde jag ju itne så bra men mår bättre idag så jag hoppas det värsta är över.
I veckan måste jag ta tag i min hemliga julklapp!!! iiih! Hoppas det blir bra.
Ha nu en fin vecka!

pim sa...

IKEA är kul om man inte besöker det så ofta. lite trist att jag nu har gångasvtånd till det :) jag vill besöäka edingburg lite mer. var där bara ett par timmar...

Emmama sa...

Karlavagnen: Mer än man kan säga om dig! :D

Anna: Tror faktiskt inte det för min kusin skickade hit kaviar med post en gång, den måste legat okyld minst 3-4 dagar och smakade bra och ingen blev sjuk.. :) Alla gillade pepparkakorna och lussebullarna men sillen stod orörd.. (bortsett från att jag åt massor..). Kram!

Helena: Jamen såklart.. ;) JAG VAR PÅ IKEA, NANANANANANAAA! :D Kram!

Sussie: Du är klurig, du kommer säkert komma på det.. Du har nog rätt som du säger faktiskt.. :)

Eva: Tack, vilken komplimang! Jag borde klart haft med mig Gustavs vagn ja, det ska jag tänka på nästa gång, haha.. :) Kram!

Saltis: SKÖNT att du är bättre, hoppas det håller i sig. Kram!

Pim: Jag tröttnar ALDRIG på IKEA, allvar.. :) Kram!