söndag, december 20, 2009

Kyrkobesök och typisk skotsk soppa


Vi hann inte bara med playdate idag utan var även och tittade på julspelet i den kyrka vi brukar gå till på söndagarna. Vi har inte kunnat gå mycket i år så Gustav var inte med men var snabb upp på scenen när barnen skulle sjunga julsånger. Ja, inte för att han sjöng nåt. Men att stå på scen är ju kul... Det är därför han ser så allvarlig ut. Om ni undrar. Efteråt var det sopplunch och det bjöds på både goda mackor och morotochkoriander- och/eller brothsoppa. Broth är en soppa gjord på grönsaker, buljong och olika gryn (broth mix) och det är så gott! Gustav åt så mycket att alla våra vänner där nu tror att han aldrig får mat hemma. Toppen. God jul!
Det roligaste i övrigt var att Josef fick vara ensamstående pappa under största delen av showen för Maria drog från honom och bebisen i stallet för att istället sitta med sin mamma i publiken. Malcolm, pastorn, kunde bara konstatera att detta var ett mycket modernt julspel.
Nu ska jag lyssna vidare på P4dokumentären om adoption. Du kan läsa om den här och det finns mycket bra lyssningstips där. Mindre TV och mer radio, det lovar jag mig inför 2010.

4 kommentarer:

Katarina sa...

Va roligt med julspelet..

Jag ser att du har ett nyårslöfte som verkligen är i min smak, mer radio mindre TV.. Jag är allergisk emot TV medans min amerikanske make bara älskar filmer he he..

God Jul,, jag fortsätter följa din trevliga blogg från Asiesn.

Anna, Fair and True sa...

Era julspel blir alltid riktiga hitar! :)

"Broth" är väl också ett generiskt namn på buljongsoppa (och ibland på buljong kort och gott)?

Marianne sa...

Jag ska också lyssna mer på radio nu, för nu har jag skaffat högtalare till datorn så att man HÖR nåt!

Kram!

Emmama sa...

Katarina: Film är okej men på TV är det för mycket sånt som bara slösar viktig tid.. Stor kram!

Anna: Ja, exakt haha! När jag sökte på broth talade dom om en buljongsoppa som ofta innehåller nudlar. Här är det själva grynblandningen som man kallar broth.. Kram!

Marianne: Vad bra, hejja Karlavagnen, missa inte det! Kram!