onsdag, december 16, 2009

Grattis, eller?

GRATTIS SLISK! Vilken seger, det måste ju kännas helt fantastiskt! Zzzzz..

Mina kollegor här tycker det är jättehemskt att det i Sverige finns en myndighet som måste godkänna de namn vi väljer till våra barn.

Jag tycker Slisk är ett utmärkt exempel på varför denna granskning måste fortsätta. Det finns för många som låter kreativiteten ta en omväg förbi den lilla byn Dumheten.

Go Skatteverket, go!

8 kommentarer:

Victoria sa...

Hrm.. "Slusk" kanske hade varit ett bättre namn...? ;o)

Marianne sa...

Ja nyss var det ju någon liten pojke som fick något namn (minns inte nu) som var fint på engelska men betyder ungefär idiot på svenska - och det är ju i SVENSK skola ungen ska gå ...

Kram!

It´s all about me sa...

I Sverige får vi aldrig tänka själva, staten ska bestämma allt - kanske är det därför vi kommer på så dumma saker jämt, eftersom myndigheterna alltid styr upp? Vi varken får eller BEHÖVER tänka själva i slutändan.

It´s all about me sa...

Ang. Mariannes kommentar så finns det ju massa sånna exempel. Tilde betyder t.ex. bland annat MISSTAG på spanska, men det godkänner ju myndigheten gladeligen. Och namnet NADA som betyder INGET, som bekant. OSV! Eller ja, blir ju tvärtemot Mariannes exempel, men ändå.

Eva Henriksson sa...

Min Kalle fick 1971 inte heta Kalle utan måste heta Karl. Han har aldrig aldrig kallats eller skrivit annat än Kalle .
Jo möjligen på Ryan Air där det kan omöjliggöra en resa?!

Anna, Fair and True sa...

Iofs var det här en vuxen människa som ville byta själv (väl?). Men annars tenderar jag att hålla med dig.

Joanna sa...

Jag känner Slisk personligen och jag var hans vän i 2 år innan jag ens visste vad han egentligen heter för oss är han slisk och kommer alltid vara!

Emmama sa...

Victoria: Hörru! :)

Marianne: Ja, lilla Token. Precis, det är HÄR han ska vara och varför ens riskera det uppenbara?? Det får inte vara så viktigt med ett namn som blir konstigt!

Itsallaboutme: Tycker inte man kan jämföra som du gör för det är ju där man är som det ska låta ok och lämpligt. Allt betyder förmodligen nånting nånannanstans och det kan man inte ta hänsyn till. Vet inte var detta larvet kommer ifrån men jag förstår inte hur det kan vara så viktigt med ett ovanligt namn..

Eva: Men det får man heta nu, det har de faktiskt ändrat. Skulle vara intressant att veta hur det kom sig. Jag tycker Henke är superfint också, även Kalle.

Anna: Ja jovisst han väljer åt sig själv men ändå.

Joanna: Välkommen hit! Och nu är han det också! :)