tisdag, januari 29, 2008

Betraktelser om busseri


Åka buss i Aberdeen är fantastiskt! Innan man vänjer sig är det dock lite läskigt för man tror verkligen att chaffisarnas vänlighet är sarkasm för det bemötande man får hade inte varit ärligt menat i Sverige. Frågar man en chaffis i Malmö om vägen till typ sjukhuset så får man till svar en suck så stark att Triangelns shoppingcenter välter och när man dessutom har mage att vilja ha med en vagn med en skitarg supergöllis i har jag fått tipset att gå, "så himla långt är det ju faktiskt inte".

I Aberdeen mina vänner. När man går på säger chaffisen "Hi there love, do you need a hand with the baby?". Och så betalar man och när man lite blygt frågar om var det är bäst att gå av för att komma så nära rätt sjukhusingång som möjligt säger chaffisen "dont worrry darling, I will tell you when to get off, ENJOY THE RIDE" och så ler han och säger nåt snällt till göllisen man har i vagnen. När man sen fått veta att det är dags att gå av sänks bussen aaaaslågt ner så vagnen inte märker av nivåskillnaden mellan buss och trottoar och så säger man tack och hej och chaffisen önskar en good day. Jag ska nog sjövelen skicka ett mail till firsttravel.uk och säga att dom är riktiga hjältar!

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt.
I Helsingfors säger de aldrig et ord (Chaffisarna)...
Jag minns dock en yngre afrikan som ofta körde linjen till Drumsö (då jag bodde i Helingfors) och alltid log och var trevlig. Det var nog den enda vänliga busschaffisen jag såg där...
(Nej jag åker inte buss någon annanstans än i Helsingfors, om jag måste..)