fredag, februari 12, 2010

NHS Anti Smoking campaign - I'd Do Anything ad

Det pågår en omtalad antirökkampanj i Storbritannien.. Många är dom som tycker den ger dålig smak i munnen eftersom barn är med. Jag tycker dock man ska komma ihåg att rökning ger ännu sämre smak i munnen. Så jag ger den godkänt! Vad tycker ni andra?

5 kommentarer:

anna of sweden sa...

Det är ju det som är bra!
Att det är barn i den. Så det så. :)

Anne-Lie sa...

Reklammakaren har hittat en perfekt sändare! Barn är duktiga på att påverka sina föräldrar till att sluta röka;-))

Emmama sa...

Anna: Jag håller med och tror det gör ont som rökande mamma att se den.. Men om det får nån att sluta så är det ju bara bra! :)

Anne-Lie: Välkommen hit! Precis, hoppas det funkar riktigt bra!

Marianne sa...

Jag förstår inte varför det skulle vara illa att barnen var med i den filmen. Barn är ju med i många reklamsammanhang för kommersiella produkter, varför skulle det vara sämre när de är med för en god sak? Barnarbete är inte när barn tillfälligt får hoppa in och göra ett jobb som de tycker är roligt, det är när barn tvingas att jobba hela dagarna och inte får gå i skolan eller leka osv. Jag tror för min del att det är nyttigt för barn att "lekjobba" lite emellanåt. Däremot får det inte bli blodigt allvar av det hela, och det verkade inte som om något av de här barnen led?

Kram!

Emmama sa...

Marianne: Kritiken har varit att det är fult att använda barn för att ge dåligt samvete till föräldrar då det är fel anledning att sluta röka. Men jag håller inte riktigt med om det.. Det är den bästa anledningen av alla! :) Kram!