söndag, februari 21, 2010

Om ni undrar vart jag tagit vägen...

.. så är det så att jag förärats med "tonsilitus" (halsfluss) och ögoninflammation. Ändå har jag jobbat som vanligt. Men nu är det nog. Imorgon är jag hemma och försöker reda ut detta skräpet. På tisdag är jag ledig för då är det ju Gustavs stora dag (4 år!!) och vi ska göra tårta och bara mysa och göra det G vill. Måååste bli frisk tills dess! Måste! Vill också ta tillfället att tacka för ALLT det som redan kommit med posten till den stora dagen - brev och paket från Älmhult, Göteborg, Markaryd och Tyresö! Vad fina ni är!

Min doktor idag var föresten en sån där snäll doktor. För han sa inte "jaha du har halsfluss - det är det många som har nu" utan han drog till med att "ojojoj det där måste göra ont, SÅ svullet, SÅ mycket vita prickar och på BÅDA mandlarna". Det är som när barnmorskan ger höga förlossningspoäng till ens bebis eller säger att bebisen är ovanligt stark i nacken för att vara nyfödd. Eller att han har så ovanligt klar blick. Man vet att nästan alla får de där höga poängen och att barnet har normalstark nacke och fokuserar precis enligt ålder och man vet att halsflussdoktorn säger så för att man ska må bättre - men det känns så bra att höra det! Go doktorer som tar i lite. Man vill inte vara nästan 31 år, sitta och nästan gråta för att man känner sig så kass och få höra att man har nåt som nästan alla andra också har.

Att han dessutom tillät mig att ta en extra Ibuprofen om dagen gjorde min dag.

Sjukvården här under "out of hours"-tider är fantastisk! "Out of hours" innebär tiden då de vanliga vårdcentralerna är stängda, dvs kvällar efter 18 och så helger och nätter. Man ringer en sjukvårdsupplysning, NHS 24, och när man rett ut att man inte behöver ambulans och inte har svininfluensa får man antingen det jag fick, en tid hos läkare på "Gdocs" på sjukhusområdet, eller lite allmäna tillfriskningstips. Allt är gratis - rådgivningen, läkartiden - OCH medicinen. Fint!

Håll nu tummarna att jag är frisk till på tisdag, snälla ni!

14 kommentarer:

It´s all about me sa...

Aj, aj, aj! Stackars! Håller verkligen tummen för att du blir frisk tills på tisdag så att du kan fira G! 4 år sedan, herrejösses vad tiden går!

Victoria sa...

Krya på dig!!
Kramar/Vic

Vicky sa...

Usch usch fy. Men nu får du krya på dig snabbt så ni får en toppendag på tisdag! Kram

anna of sweden sa...

Krya på dig!

Eva Henriksson sa...

Jag förstår att det gör mycket ont det där och nu kommer det att gå över till den stora dagen.....NATURLIGTVIS.
Stor stor kram!

Saltistjejen sa...

Ojoj vännene! Så du är också sjuk!!!!!
Själv är jag på bättringsveägen nu. Äntligen. men med en hosta som känns som en sådan som kommer hålla i sig länge tyvärr.
Krya på dig nu vännen och VILA!
kram!

heffamamman sa...

Du har mina tillfriskningstummar inför morgondagen! Vilken snäll doktor - precis vad man behöver då man är riktigt sjuk. :) Krya på dig!

Hanna sa...

krya på dig!

Marianne sa...

Oj då. Stackare. Jag håller både tummar och tår att du blir piggelin snabbt.
Kram

Katarina på Filippinerna sa...

Oj,, Krya på dig vännen!

Petra H sa...

Ajaj, halsfluss gör såååå ont! Krya på dig och håller tummarna att allt det onda har försvunnit till den stora dagen imorgon!
Kram

Emmama sa...

Tack snälla ni alla för hälsningarna! Jag tror det hjälpte - för jag mår bättre idag! Stora kramar!

Marianne sa...

Om du inte är frisk nu så måste du bli frisk NU!!! På störtstuds!!!

STACKARS dig som har halsfluss! Och ögoninflammation! På samma gång är värst.

Krya på dig!!!
KRAMAR!!!

Emmama sa...

Marianne: Ja faktiskt ganska mycket stackars mig... ;) Tack och lov går det framåt och imorgon blir det kalas så det sjunger om det! :) Kram!