onsdag, juni 24, 2009

Äntligen midsommar och stulna köttbullar


Hos oss rådde det midsommarafton först igår kväll. Då kom husmoran hem lite tidigare från jobbet (8-timmarsdag helt utan övertid, slå det) och bestämde sig för att all mat med midsommarkänsla skulle fram på bordet. Jag rullade köttbullar och stekte korv och gjorde paj och kokade nypotatis och hackade gräslök och öppnade sillburkar och laxförpackningar. Det var så himla gott och så himla svenskt, härligt! Idag hade jag rester med till jobbet men när jag inte var uppmärksam nog så norpade de jäklarna mina köttbullar. Det hela skedde på max en sekund och sen stod fyra kollegor och tuggade på nåt som "nonono, its not your meat balls". Bovar! Men det var mycket förtjusta och pratade sen hela dagen om hur gott köttbullarna sett ut. Jojo!
I love to sprida the svenska food traditionen.
Ni som kände lilla Vera - hur gjorde hon sina köttbullar? Såklart minns ni dom, det godaste som nånsin lagats, oh oh oh. Ni minns säkert också hur vi andra knappt fick några för att en viss IA stod med ena handen i den där lilla grytan och norpade köttbullar redan långt innan kalasen började.

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vad härligt med så mycket god svensk mat på en och samma gång! Haha skrattade åt dina kollegor. Du utfordrar dem rätt ofta va? med kakor och köttbullar eller annat gott....! ;-)
KRAM!

satja sa...

Åh vad gott!Kul att du sprider lite svenska matraditioner.

Emmama sa...

Saltistjejen: Ja det var supergott! :) Javisst, mycket gott blir det och när jag är i Sverige köper jag alltid med nåt gott hit.. :) Blir nog ballerinakex igen för det var himla poppis sist! :) Kram!

Satja: Sååå gott! :) Och det känns jättekul att visa dom typiskt svenska saker. Kram!

Marianne sa...

Å mums vad gott! Jag kanske ska ta och göra svenska köttbullar till Kontoret en vacker dag. I stället för alla kakor : )

Kram!

Emmama sa...

Marianne: Ja, det skulle ju garanterat bli jätteuppskattat! :) :) Det är nåt så vansinnigt gott! Min kollega sa igår att det är nåt väldigt omhändertagande med svenska köttbullar, det känns som när man var liten och fick god mat av mormor.. :) Det var himla fint sagt :) Kram!

anna of sweden sa...

Hm. Var det ingen som norpade sill? Konstigt!

Emmama sa...

Anna of Sweden: Sill hade jag bara hemma för på jobbet är det allmänt känt att sill är ett jävla fördärv. Jag äääälskar det dock! :)

Kram!

frida sa...

det där norpandet har han fortfarande inte slutat med :)

IA sa...

Förstår inte vad Frida menar, jag har alltid stått sist i kön och tålmodigt väntat på min köttbulle.

Emmama sa...

Frida: Du har helt rätt! :D

IA: Det är mycket fult att ljuga! :D