onsdag, april 09, 2008

Boktips?

Bokus skriver om nya boken av Corinne Maier:

Barn gör ditt liv till en mardröm med ständig oro, tungt ansvar och
ofrånkomlig besvikelse. Barn kostar en förmögenhet och förstör ditt sexliv.
Dessutom kommer du att tappa kontakten med dina vänner, inte kunna sova länge på helgerna och bli tvungen att äta skräpmat på hamburgerrestauranger. Men det är inte bara synd om
föräldrarna, det är minst lika synd om barnen. De har ingen framtid eftersom varje barn som föds bidrar till växthuseffekten och hotar hela vår planets existens.
Och glöm inte att världen redan är överbefolkad. I No kid utmanar Corinne Maier den i dag överallt förekommande bilden av den lyckliga familjen. Hon pekar på att barn numera närmast har blivit en moderiktig accessoar. I medierna
matas vi med glamourbilder på lyckligt leende kändisföräldrar och deras barn.
Och man försöker inbilla oss att det finns perfekta familjer och perfekta
barn.Har man inte barn förutsätts det att det är synd om en. Men det kanske är
tvärtom? I stället för barnlösa borde det heta barnfria. Corinne Maier ger oss fyrtio skäl att inte skaffa barn och det är elakt, omskakande och uppfriskande för såväl dem med som utan barn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ja, just det... har man inga barn, eller vägrar skaffa några, då vet man inte vad man missar!

It´s all about me sa...

Det blir ju som man gör det; man kan ju lika gärna skriva en bok med säkert trettio gånger så många skäl ATT skaffa barn. Om man är att man glömmer bort sig själv helt för att man skaffar barn är det ju lite tragiskt, men vem har sagt att det är bättre att sova länge på helgerna än att fylla morgonen med den man älskar allra mest liksom?
Nu låter det som jag har barn och det har jag ju inte, men some day..!