lördag, april 05, 2008

Rödtvätt

Kan man nånsin börja blanda röda plagg med andra när man tvättar? I detta hushållet finns fem små röda plagg och dessa plagg vågar jag aldrig tvätta tillsammans med andra färger så en jättedåligt fylld maskin snurrar en gång varannan vecka. Ska det behöva vara så?

6 kommentarer:

egoistiska egon sa...

jag brukar köra bruna och röda kläder ihop, eller tjonga in de röda med helt svarta kläder så det inte riskerar att färga ngt. funkar bra!

Anonym sa...

Om jag har röda plagg så kör jag dom för sig själv dom första tre ggr. Sen kan man köra dom ihop m mörktvätten.
A-L

Anonym sa...

Jag kör mörka resp. ljusa tvättar. Sorterar efter ljusaste färgen även om det bara är ljust på 2% av plagget så ska det tvättas ihop med ljusa kläder. Funkar jättebra bara man är noga att följa tvätttemperaturen på lappen, dvs varken gå upp eller ner i temp. Så rött kör jag alltså med brunt, svart, blått etc. Har aldrig blivit något missfärgat. Sen finns det helt klart vissa kläder jag inte alltid litar på tex köpta billiga utomlands eller gamla kläder sen jag var liten! ;-) De får oftast åka ensamma eller med kläder i exakt samma färg.

Anonym sa...

Det brukar gå bra att köra dem med mörk tvätt. Mörkblått o svart har vi gott om så det röda får åka med där. Har aldrig fått något missfärgat..

Anonym sa...

jag tvättar alltid rött med svart, grått, brunt...alltså andra mörka färger.

Anonym sa...

Ett annat alternativ är att skaffa fler röda/rosa plagg! Var själv i samma situation som du för några år sedan, men nu går det en röd tvätt i veckan. :)