onsdag, februari 13, 2008

Flaska eller mugg?

En mammaundran till... Sen ska jag skriva om saker som angår alla, okej? ;)

När min health visitor var här såg hon en vällingFLASKA och hon sa då att barn över ett innan inte bör dricka ur flaska eftersom de påverkar tänderna negativt. Det köper jag, men Gustav älskar sin välling på kvällen men nästan vägrar dricka den ur pipmugg. Är verkligen de två minuternas vällingdrickande ur just flaska en sån katastrof på kvällen? Han dricker välling extreemt snabbt och för övrigt dricker man ur mugg / glas... Vad tror ni föräldrar? Hur gör ni? Om era barn nu dricker välling vill säga.. Tack tack! :)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Min son drack välling t han var nästan 4år i sin vällingflaska men han har inte fått några skador på sina tänder. Hans pappa skojjade m honom o sa att: du kan ta m flaskan t lekis(som det hette då) istället för frukt, för han hade jämt sin flaska o bar på.
Så jag tror inte att det e nån fara..
kram A-L

Anonym sa...

Låt göllisen få behålla sin nappflaska!

Anonym sa...

Oliver drack välling ur flaska tils han var .. ja 3år, dvs det är ganska nyligen han slutade. Jag har aldrig sett en unge med så fina raka mjölktänder som han har. Jag tror inte riktigt på det där att det skadar tänderna...
DÄREMOT.... du skrev att han hade problem med öronen (var det nån inflammation?). Vi var till en specialist som bad oss sluta med att ge honom drickbart i liggande ställning för det påverkar öronen. Speciellt om de är lite känsliga med öronen o lätt får inflammationer. Så låt honom dricka vällingen sittande.
Det är vällingen som på nåt vis täpper till någon kanal mellan öronen o munnen, gäller i o för sig all vätska som dricks liggande.

Emmama sa...

Tack för kommentarerna! :) Gustav GÅR ofta och dricker sin välling.. det är mycket märkligt att se detta jättetrötta barn promenera runt med sin vällingflaska men han vill inte sitta still.. :)

Anonym sa...

Det enda jag har hört om detta är att det påverkar tänderna eftersom många ger vällingen i sängen och sen får de somna direkt efter UTAN att borsta tänderna...Och det är ju ganska självklart...

Anonym sa...

Det ends jag har hört är att napp länge påverkar tänderna så de kan stå ut inget annat. Tycker du tänker rätt där, spela roll

Anonym sa...

Alltså, från en glugg till en annan- klart ungen ska få nappflaskan! Kram/Sara

Anonym sa...

Äsch..här dricks det massor med välling ut flaskan!!

Anonym sa...

Då undrar jag hur nappkulturen ser ut i Skottland? Vad har de för rekomendationer där? Nappflaska till vällingen på kvällen/morgonen är ju så kort tid. Då är det ju bra mkt värre om barnet använder napp när det sover. I sverige är rekomendationerna att sluta med napp innan 3 års ålder för att undvika bestående men på tänderna. Så jag tycker absolut inte du ska oroa dig. Neo slutade med vanlig napp strax innan jul och vällingen slutade han helt med vid 2 års ålder... men det var ju hans val. Jag skulle inte plockat bort den annars.

Anonym sa...

Ja när det gäller napp så e det både fördelar o nackdelar m det, min dotter hade napp t hon var 5½ år o jag hade ett elände att få henne att sluta.
A-L