fredag, maj 01, 2009

Eftermiddagsfika: rabarbersmulpaj!



Världens enklaste och godaste grej, smulpaj! Idag med rabarber som det fanns massor av fina i affären! Blanda 500 gram rabarber med en dl socker och en msk potatismjöl i en form. Smula över en blandning av 1,5 dl mjöl, 1,5 dl havregryn, 1 msk socker och 125 gram smör. Grädda i mitten av 225-gradig ugn i 30 minuter. Servera med vispgrädde smaksatt med vaniljsocker.

Voila! Och nu ska vi nog ta lite till och sen vila i soffan.. :)

9 kommentarer:

mamma Eva sa...

oh va gott, rabarberpaj är bland det bästa jag vet. Jag gjorde våfflor i dag och serv. dessa med grädde o sylt, det duger. Skönt att se att ni är så pass pigga att ni orkar fixa till en paj. Krya på er. Kram

Anonym sa...

åh! rabarberjpaj som är så gott!

thebromanders sa...

Den där tar vi o gör ikväll!!

KARLAVAGNEN sa...

Du är fenomenal!
Undrar om det funkar med jordgubbar, kanske blir lite väl torrt?

Emmama sa...

Mamma: Det är ok med oss nu, lite sega dock.. Och nu gör vi fredagsmat! :)

Träningslyckan! Yum var det! :)

MzOlsson: Bra att kunna inspirera! :)

Karlavagnen: Jag fenomenal? :) Tack! Jag älskar att blanda hälften hälften med jordgubbar och rabarber men även bara jordgubbar funkar och man kan hälla på lite jordgubbssaft på jordgubbarna om de är liiite torra, det brukar jag göra.. :)

egoistiska egon sa...

låter sjukt gott, måste testa ngn dag!

Emmama sa...

Egon: Yes, supergott! :)

Saltistjejen sa...

Å rabarberpaj är bland det godaste jag vet!
Vi såg också rabarber i affären här så det kasnke bakas lite i helgen.
Mums!

Emmama sa...

Saltistjejen: Ja, gör det! Världens bästa uppfinning med smulpaj, tar ju fem minuter och smakar himmel! :)