måndag, maj 18, 2009

Ordförande pappa säger ifrån!

Kopierat härifrån. Ni vet, det sitter så jädrans djupt att svarta människor är lite som apor.

"Som Smålandsposten avslöjade i lördags lämnade Älmhults fältsekreterare Marika Bjerstedt-Hansen i fredags in en officiell protest till Älmhults kommun. I brevet anklagas socialnämndens andre vice ordförande, Jan-Bertil Nilsson, (s), för att ha uttryckt sig rasistiskt inför en av Bjerstedt-Hansens klienter som är av utländsk härkomst.

Marika Bjerstedt-Hansen och klienten satt och väntade vid en skål frukt när Jan-Bertil Nilsson kom förbi och sa, enligt Bjerstedt-Hansen, till klienten: "Hej på dig du! Ta en banan, bara du inte börjar klättra i träna". Så här säger Jan-Bertil Nilsson att han sagt: "Hejsan, hejsan, ta en banan när ni sitter och väntar, men ni behöver ju inte klättra i trän". Nilsson hävdar att han absolut inte haft något rasistiskt syfte. Han tycker att det hela är att göra en höna av en fjäder.

Hans partikollegor i Älmhult fick information om anklagelserna dagen innan protestbrevet lämnades till Älmhults kommun.
– Det är förstås inte roligt det här. Om det stämmer, vårt parti tar givetvis avstånd från alla sådana här uttalanden, och jag kan inte försvara ett sådant här uttalande på något sätt, säger Ingemar , ordförande för socialdemokraterna i Älmhult. Hur kommer ni agera inom partiet? – Jag vet inte ännu. Vi måste prata igenom det som hänt, och sedan se vad vi kan göra, framhåller Ingemar. Monica Haider, (s), är andre vice ordförande i kommunstyrelsen i Älmhult:– Vi måste ta avstånd från allt som kan uppfattas som rasistiskt och det var inte bra det han sa. Men inte så farligt som det kan framstå, han hade inget sådant uppsåt. Det finns alltid två sidor och vi måste alla fundera på vad vi säger, menar Monica Haider.– Jag kan inte svara på det i dag, säger Monica Haider."

6 kommentarer:

Susanna sa...

Men HE-RRE-GUD!! Vad är det med en del människor egentligen? Och självklart var det inte rasistiskt menat att säga så, tyckte han. Det skrämmande är ju att han säkert var ärlig när han sa så. Så mycket värre.

Kram

KARLAVAGNEN sa...

Det är ju så dumt att det är otroligt.

Annelie sa...

Finns de en gud så va de väl han som fällde ut ett stödben o slog omkull mannen i fråga i förra veckan. Som ett slags straff för så säger man verkligen INTE!!!

Sussie sa...

Åh..... att folk i dessa tider (menar att folk borde vara medvetna hur känsligt rasism är) kläcker ur sig sådana grodor.

Emmama sa...

Susanna: Precis, skrämmande! Jag blir så ledsen för alla dessa "skämt", det är ju inte roligt! Att sen hon som uppmärksammade detta blir den som är den dumma enligt de dumma, jag blir så trött! Kram!

Karlavagnen: Precis!

Annelie: Det finns en Gud kan vi väl konstatera..

Sussie: Hemskt att det ens kommer till en och att man inte skäms ögonen ur sig och ber om ursäkt. Denna värld!

Marianne sa...

Det som är mest skrämmande är att det ens dyker upp sådana tankar hos folk. Jag menar, vad har de för grundvärderingar? Tror de verkligen att de är bättre än människor från andra delar av världen? Asså ...