fredag, augusti 28, 2009

Dagens bak


Det gjordes jordgubbsmuffins med jordgubbsicing (hälften hälften florsocker och smör och så i med lite koncentrerad jordgubbssaft) här i eftermiddag. Jag har varit leeedig hela dagen och Gustav slutade förskolan halv tolv. Bli nu inte helt till er i trasorna för att jag har Gustav på "dagis" när jag är ledig för så funkar det här. Och det är lagligt och rätt.


Hela familjen fick varsin så himmelskt fin muffin med icing och små fjärilar. Slå det liksom.


Detta med att slicka skålen tog vi på mycket stort allvar.
Önskar er alla sköna fredagar och sköna helger!
Kram! :)

17 kommentarer:

satja sa...

Åh vad det såg gott ut!du är verkligen en bakdrottning.Hoppas allt är bra, har försökt ringa dig på skype och har även provat med fb chat men har tyvärr inte fått tag på dig. Ville bara säga att jag tänker på er. Ha en bra kväll, ska gå vidare och ta tag med berget av tvätt...så mycket det kan bli och jag har "bara" två barn ha ha ha

KARLAVAGNEN sa...

Emil och soppskålen får jag raskt associationer till!

Saltistjejen sa...

Å vad gott!!

anna of sweden sa...

Haha! Precis som Karlavagnen tänkte jag genast på Emil och soppskålen!

Ha en bra helg, du också!

Susanna sa...

Gud så gott! Muffins med icing - näpp, det går inte att slå! Hoppas att du fick med dig några till extrajobbet också. :) Kram

Emmama sa...

Satja! Ah fina vannen, jag hor av mig snart! Har haft en jobbig och laaang vecka som aldrig verkar ta slut. Vill ha ordentligt med tid till dig nar vi pratar! Massa kramar till dig och alla dina fina killar! Halsa familjen! KRAM!!

Karlavagnen: Tack gode Gud, ungen satt inte fast i bunken!

Saltistjejen: Saaa gott ja! :)

Anna: Haha, du med! Jag tankte faktiskt inte pa det men var snabb med kameran for det sag ju gaaaanska roligt ut! :D Trevlig helg!

Susanna: Skulle saklart tagit med nagra hit men det glomde jag helt. Nar aker froken tillbaka till Zimbabwe? Hoppas du hinner njuta lite till av Sverige innan det ar dags! Kram!

pernilla sa...

Klart man kan ha sitt barn på dagis även om man är ledig! På dagis finns alla kompisarna och som hårt arbetande mor/far är det skönt att göra något på egen hand någon gång. Så tycker jag iallafall. Det är lätt att glömma av sitt eget liv ibland.

Emmama sa...

Pernilla: Jag tycker debatten i Sverige var minst sagt HETSK om detta och förskolepersonalen hetsade ilsket om småbarnsmammor som tog en fika med en väninna efter jobbet och innan de hämtade barnen. MEN, är det statligt subventionerat som i Sverige så förstår jag reglerna som finns. Här är det lite annorlunda system.

Susanna sa...

Fröken åker tillbaka till Zimbabwe på fredag. Åker via Nairobi, men hinner bara se flygplatsen tyvärr... Jag saknar Kenya som bara den! Kram!

Emmama sa...

Susanna: Kan bara tänka mig! JAG saknar Kenya och har bara varit där en gång, i några veckor. Tänk att ha haft en vardag där. Hoppas du kommer trivas lika bra där ni är nu. Flyg försiktigt! Kram!

Jemayá sa...

Åh vad du är duktig med bakverk och mat!!! Jag gillar egentligen att baka, men tyvärr är jag själv den som äter mest och nu borde jag absolut inte äta ÄNNU mer sött....planerar att börja sockerdiet snart, öh, nästa vecka kanske...eller så i oktober...Har den besvärliga kollegan slutat? Hoppas det! kramar!

Lullun sa...

Såg mumsigt ut. Kanske en idé till dagiskalaset om ett par veckor. :-) Och ja, barnen gillar ju som oftast att vara på dagis, så visst ska man kunna få lov att ha dem där ibland för att få lite egentid också. det har alla parter bra av (inklusive dagispersonalen som slipper sura föräldrar ;-) ).

Anna, Fair and True sa...

Såklart Gustav får vara på förskolan fast du är ledig! I Sverige också. Särskilt när det är en dag här och där. Skillnad om man lämnar sitt barn på förskolan i fyra veckor på sommaren när man har semester. Då skulle man ju undra varför personen skaffade barn kanske..

Emmama sa...

Jemaya: Det ar sa kul att baka tycker jag, riktigt rogivande! Gustav stressar dock upp mig nar han hela tiden ar for nara ugnen och typ lagger aggskal i smeten.. men sant hander. Och pa fraga B svarar jag bara: HURRA, JA! Kram pa dig!

Lullun: Ja, det var supergott! Man kan ju miffla pa lite vad som helst men sma marshmallows hade varit gulligt tex! :) Hoppas kalajset blir lyckat! Kram!

Anna: Ar det verkligen sa? Jag trodde man maste hamta sina barn direkt efter jobbet faktiskt. Det var ju en jakla debatt om detta for nat ar sedan.. Kram!

frida sa...

Jag tycker att man som mamma ska få ha sin egentid... pappor brukar ju ha det så!?!?

Anna, Fair and True sa...

Tror det kanske är skillnad om du alltid är ledig på onsdagar och alltid har barnet på förskolan då. Men å andra sidan, jobbar du heltid men ibland på helger så måste du ju ha rätt till en heltidsplats på förskolan oavsett vilken dag det är.

Nu är det ju även allmän förskola (dvs 15 timmar i veckan gratis) för alla barn 4 år och uppåt (och snart från 3) i Sverige och då går de ju varje dag. De behöver ju rutin.

Emmama sa...

Frida: Men när stated betalar dagiset..? Hm?

Anna: Precis och det är rimligt! Jag tror det är fundamentalt för barn att gå på dagis och jag vet att Gustav älskar det och skulle inte uppskatta 15dagorsveckor, men nu funkar det inte så här. Men å andra sidan betalar jag ju det själv.