söndag, augusti 23, 2009

Lördagsgodis och söndagsjobb

Hitta detta lilla kärlekspaket i soffan igår kväll när jag diskat undan middagen. Och mycket trevligt var att det sedan att kunna njuta av detta framför TV´n sen. Så är det när man nyligen varit i Sverige och tog med sig ordentliga mängder godis hem till Skottland.. Alla mina favvisar, punshpraliner, zootabletter, kokosprickar, skumbananer, gelehallon, gottochblandat, bilar, aprikoser, stora colaflaskor och mjölkchoklad. Yum!

Idag ska jag jobba några timmar på mitt extrajobb. Det är dessvärre stängningshotat och om det blir som de säger nu stänger vi dörrarna till detta fina boende för ungdomar med funktionshinder i mitten av nästa månad. Det känns inte bra alls. Dels vet ingen var våra ungdomar ska ta vägen efter detta datum och dels finns risk att ingen personal från detta boendet kommer följa dom dit de ska. Alltså. Från en natt till en annan - nytt boende (förmodligen tillfälligt dessutom) och helt ny personal som inte känner dom det minsta. Det är en sån skandal att jag knappt finner ord och när jag tänker på vad detta kommer innebära för dessa killar och tjejer som ju har ett extremt behov av rutin och att saker är som vanligt blir jag ledsen!
Vet inte vem jag ska vara arg på men det är dålig skött från början till slut. Att pengar inte räcker till allt i svåra tider köper jag, men sköt det snyggt och värdigt.
Nu ska vi fixa lite lunch och sen ta cykeln förbi lovely lovely ASDA (men ni UK-tjejer, visst äääälskar vi ASDA?!) och köpa med nåt gott till fikat på jobbet.
Ha en skööön fortsatt söndag!

12 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men FY VAD HEMSKT!!!!
Hur har det kunnat bli sådär med hemmet så FORT?!?!?! Precis som du skriver så är det en sak att det kanske inte går att fortsätta verksamheten i den form de är nu MEN man vill ju att man då ska kunna planera saker i GOD TID så att man vet att dessa personer kommer få en bra tillvaro efter flytten! Att de inte alls vet själva vart eller hur de ska leva är ju skandal!!
Fy vad arg och ledsen jag blir.
Hoppas iallafall att det under den tid som är kvar kan ordna sig.
KRAM!!

StrandMamman sa...

Godis PRECIS i min smak!!! Mums!!

Låter inte alls bra det där med stängningen :(( Inom den organisation där jag jobbar (yrkesutbildning, ungdomar 16-19 år) har vi också en enhet som utbildar just unga med funktionshinder av olika slag, och många av dem har plats på vårt boende eftersom deras hemorter ligger långt borta. Vet hur viktigt det är för dem med rutiner, övervakning och hjälp.

StrandMamman sa...

Vad är ASDA??

Pysen73 sa...

Fy, så tråkigt. Man kan ju tycka att det borde ha lite prioritet att lösa en sådan sak...

Emmama sa...

Saltistjejen: Det företag jag jobbar för har länge "varnat" för att de inte har råd att hålla det öppet och har nu gett det varsel man ska ge till kommunen om stängning. Kommunen hävdar att de inte har pengar att skjuta till. Här innebär det att kommunens "duty of care" kickar in efter varslet men kommunen ligger så illa till att de inte har några platser. Eftersom dessa ungdomar behöver mycket specialmaterial och specialsängar, dusch- och badhissar mm kommer de nog hamna på ett ålderdomshem där dessa saker finns. MEN, var?? Hemskt att de inte kan flytta dit de ska lite i taget så de vänjer sig. Börja med att hälsa på där, sen flytta in en dag i veckan för att sedan öka tiden.. Kram!

Strandmamman: Javisst är det gott! Och precis, rutiner är SÅ viktigt.. Här har det glömts bort. Och ASDA är som ICA, en stor kedja som säljer allt. Och är billigare än alla affärer "hemma". Som en dröm! :) Kram!

Pysen: Ja verkligen! Det känns som om alla bara låter detta hända och bara beklagar hur det är men lite action saknas! Kram!

Weronica sa...

FYYYY, varför gör dem så? Vad hemskt att gå och undra och inte veta ännu. Stackars ungdomar.

Emmama sa...

Ja det svider i mitt hjärta när jag tänker på det. Vet inte vem som gör MINST heller liksom och fattar inte att det inte finns en plan på något vis. Ska ev på personalmötet om detta imorgon och hoppas på uppdatering efteråt! Kram!

Ebba sa...

Det är väl för hemskt att inte tänka på de som har ett fungerande liv. Att bara lägga ner utan att tänka på konsekvenserna för de människor som har det svårt och inte kan ta hand om sig själva.....Ebba

Emmama sa...

Ebba: Precis.. detta kanns ogenomtankt och daligt skott maste jag saga. Detta ar manniskor som inte kan forsta varfor utan kommer bli extremt forvirrade av att plotsligt flyttas och fa en helt ny personalstyrka. Jag hoppas verkligen att datumet flyttas fram och att vi vet vart de ska med god tidsmarginal sa att vi kan forbereda ungdomarna, hall tummarna!

Saltistjejen sa...

Men kommer de åtminstone att hamna på SAMMA ålderdomshem eller kommer de spridas för vinden?
kan tänka mig att de kanske känner varandra eftert att bott tillsammans där de bor nu och att åtminstone flytta dem tillsammans skulle kunna öka känslan av trygghet. Eller ivart fall minska känslan av otrygghet.

Emmama sa...

Saltistjejen: Du jag tror inte ens de kan garantera det.. Trots att de kannt varann sen de var smabarn och bott ihop i 16 ar. Det finns idag inga platser nanstans och det divideras fram och tillbaka vad som ska handa. Ett tag funderade kommunen pa att kopa boendet och fortsatta driva det men kommunen har har inte pengar (tror dom).. Galenskapen fortsatter alltsa. Mote dar idag och jag far se vad som blir the outcome av det..

Lullun sa...

Usch vad hemst! Det är vid sådanna tillfällen önskar att man bara kunde trolla fram miljonerna ur fickan. Usch, usch, stackars ungdomar. Jag hoppas det löser sig på något mirakulöst sätt.