söndag, augusti 09, 2009

Om att otack är moderns lön

Laddad för cykeltur med sin mobil och vattenflaska. Allt med. Innan HYSTERISKA trotsutbrottet.

Tivolidags, igen. Men ÅH vad roligt det är! Slutade dessvärre i katastrof med trotsigt barn och en urförbannad mamma. Vad är det med treochetthalvtåringar? En natuuuurliiiig del av utveckliiiingen, my ass.

Mestadels av all transport av oss har skett på cykel denna helgen, tex i lördags!

Balder och Vidar Viking låg i hamnen och var nästan som en hälsning till mig från skandinavien...

Picknicka i Duthie Park är fina grejer!

Vi underhölls av ett stort gäng män som spelade cricket. Det är fantastiskt att något som är helt självklart för en hel nation kan vara helt obegripligt för en utlänning som mig. Men det är jäkla fint med de vita kläderna mot det gröna gräset. Min cykel stod lite i vägen dock..


Idag tog vi bussen till....
Jag tyckte det var toppen och fint och blev harmonisk och lugn och kände kärlek till världen. Detta efter att inte ens känt lite gillning över man och barn på morgonen för den ena trotsade mer än den andra och gnällde och tjatade.

Efter en promenad på typ tio minuter konstaterade Gustav att "this skogen is really YACK, I want to go home and watch a movie". Otack är en moders lön efter planering av detta i en vecka, efter att jag gjort matsäck och köpt bussbiljett och hela tjobjängen. Låt mig vara martyr, bara idag.

Innan det blev äckligt med skog.

Den yackiga skogen.

Mot bussen och så in till stan...

...där vi stödde gatumusikanten som sjunger helt vansinnigt bra. Gustav dansade till hans musik och gav honom sen en slant. Han verkar bara kunna två låtar men vad gör det när de två han kan är bra. Han är värd att komma till Aberdeen för!

Stan var inte yack så vi njöt av solsken och en glass från Marks and Spencers och lite gratis Dr Peppers som delades ut till alla som ville ha.


På jobbet har vi en tävling jag ännu inte varit med i, tävlingen om vem som har snyggast kaffemugg. Glöm och göm era muggar nu alla tjejer och killar där - MIN från Laura Ashley slår ju allt. Visst är den som en dröm? Jag kan inte tänka på nåt annat än min mugg. Den kommer aldrig trotsa eller vara otacksam när jag tar med den på äventyr och roligheter. Imorgon klockan 9 gör vi entre tillsammans på kontoret och alla kommer liksom bara "wooooooow".

4 kommentarer:

pappa sa...

Fina bilder, det där med trotsigt barn tror jag inte på. Muggen är fin men inte så fin som min.

Marianne sa...

Duthie park verkar helt klart bättre än de där klipporna! Jag fick yrselattack och panikanfall bara av att se det på bloggen, tänk då att ha en 3,5-åring som ...

FIN mugg. Jag har också en Laura Ashley, men den är med roooosor.

KRAM!

Emmama sa...

Pappa: Nej, SAKERT INTE. FAN vad han kan skrika. Da blir jag sa trott! Men fin ar han. Min mugg ar mycket snyggare an din! :) Kram!

Marianne: Helt klart, jag hade hjartsnorp bland klipporna och ungen ar inte still en sekund du vet.. gar emot klipporna och liksom hetsar mig genom att saga att han ska ga naaaara. Laura Ashley-muggar rules kan man saga.. :) Kram!

Anna, Fair and True sa...

Hur ofta går ni på tivoli egentligen?! ;)

På bilden där G sitter på cykeln är han jättelik dig!