måndag, mars 31, 2008

Förkylningar och mammaoro!

Dessa barn och förkylningar.

Och dessa mammor (=jag) som gärna inbillar sig (=mig) att en säkert helt vanlig förkylning är en dold lunginflammation, tuberkulos eller tumör. Den oro det innebär att vara mamma tär sönder mig vissa dagar! Det föds inte bara ett barn vid en förlossning, det föds också en mamma som för evigt är orolig. Så nu ska vi till doktorn i eftermiddag igeeen. Gustav har ätit tre penicillinkurer senaste 4 månaderna, är det ens nyttigt med en fjärde? Bygger man upp nåt eget försvar då? Dagis är fyllt av baciller GG inte är van vid och lite sjuk är inte farligt att vara - men JÄMT?

Mwanikis mamma var en gång helt övertygad om att Gustav hade tuberkulos för hon tyckte det lät så när han hostade i bakgrunden när hon pratade med Mwaniki i telefon. Jag fick ringa läkaren och förklara och fick en tid för undersökning. Han var så gullig för även om lungorna lät helt normala fick Gustav en tid för lungrönten, bara för att lugna farmor! :) Och såklart var allt okej..

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hiia dig kvinna,det är säkert ingen fara.Fast man blir kanske sån när man är moder...Kraaam!

Anonym sa...

Ja man blir sån...o det e ju inte lätt m alla som oroar sig runt omkring. Så för att lugna både dom o sig själv så var det ju bra att du fick tid för röntgen.
A-L

Anonym sa...

Oh Lord vad jag instämmer. Sabla oro. Den är liksom oproportionerlig med den verkliga risken. Suck...
Sara hd

Anonym sa...

Vad lättad jag blev när jag läste att det finns fler mammor som ständigt är oroliga då ens barn är sjukt. Det tär här oxå...kraftigt. men jag kanske är ovanligt nojjig. BRA med lungröntgen även om jag är övertygad om att de är normala :-)

Emmama sa...

Usch ja, vi är flera märker jag! Det är fruktansvärt jobbigt och tärande! Jag kommer säkert snart ha hypokondrirykten om mig för jag är nog väl orolig.. :(