lördag, mars 29, 2008

Positiv påverkan!

Tomas Bodström, som av många anledningar är värd all världens kärlek, uppmanar svenska truppen att bojkotta OS-invigningen av skäl som har med kritik mot Kinas brott mänskliga rättigheter att göra. Vettigt, visst.

"Nejnej", säger Stefan Holm på sitt alltid så glada vis, "vad bryr sig Kina om vad lilla Sverige tycker och gör".

Nu tror jag inte dom behövde leta så länge för att hitta en som inte höll med Bodström men argumentet är så gaaaaammalt och så baaaarnsligt. Så säger man bara för att man själv inte pallar stå upp för nåt viktigt. Varför demonstrera mot USA inför kriget mot USA, sa dummie efter dummie, som om det kommer få Bush att stoppa sina planer. Zzzz.

Låt mig bara klargöra en sak. Du som enskild person demonstrerar inte för att du tror att din enskilda protest kommer leda till världsbildsförändring. Du gör det för att visa färg och engagemang som ska leda till att en tanke väcks hos nån annan - som engagerar sig och väcker en tanke hos nån annan. Positiv påverkar helt enkelt och det har en sjujäkelens effekt!

1 kommentar:

citronlime sa...

Precis, jag har hört intervjuer med både Holm och Klüft och det är pinsamt hur de står och försvarar att de åker dit. "Det handlar om sport, inte politik"...eh...okej. Ja men att få en OS-medalj är ju bra mycket viktigare än mänskliga rättigheter!

Om nu ALLA tänker likadant, "ja men jag kan ju inte påverka"...nej då går det inte eftersom ingen därmed gör något!
Jag tycker att ALLA ska bojkotta OS...förstår inte överhuvudtaget Kina kunde vinna kampen om att få OS! Med en massa tomma löften, som de uppenbarligen inte hållt. Ja men ta OS ifrån de då!!!!!!!!!!